Chili zorgt voor verrassing en stuurt Colombia naar huis

Reacties

Colombia is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het toernooi om de Copa América. Het land gold als een gevaarlijke outsider voor de titel, maar ging in de nacht van vrijdag op zaterdag na een bloedstollende strafschoppenreeks ten onder tegen titelhouder Chili.

Chili zorgt voor verrassing en stuurt Colombia naar huis
Colombia
Colombia
ns
0 - 0
Chili
Chili

Chili kwam uitstekend voor de dag tegen Colombia, dat het met sterren als Davinson Sánchez, Juan Cuadrado, James Rodríguez en Radamel Falcao in de basis vanaf de eerste minuut lastig had. Chili, dat de voorgaande twee edities om de Copa América won maar nu eigenlijk niet tot de favorieten behoorde, greep de controle en was onder leiding van een ijzersterke Arturo Vidal vooral op het middenveld de baas.

De beste kansen waren dan ook voor Chili. Charles Aranguiz en Vidal kregen de bal in het net, maar werden teruggefloten door de VAR. Guillermo Maripan zag zijn kopbal maar net over het Colombiaanse doel vliegen. Colombia, dat het hele toernooi geen doelpunt incasseerde, stelde daar eigenlijk nauwelijks iets tegenover en beperkte zich tot tegenhouden.

Dat lukte tot de laatste minuut, waardoor een penaltyreeks na ruim negentig doelpuntloze minuten uitkomst moest bieden. William Tesillo groeide uit tot de grote schlemiel bij Colombia. Hij schoot de vijfde penalty naast, waarna Alexis Sánchez Chili een plek in de halve finale bezorgde. Eerder schaarden Brazilië en Argentinië zich al bij de laatste vier. Het laatste ticket gaat naar Uruguay of Peru.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.