Chili met pijn en moeite langs Egypte

Chili, WK-tegenstander van Oranje, heeft een oefenduel met Egypte met veel moeite winnend afgesloten. De Chilenen wonnen met 3-2. Alexis Sánchez was de grote man.

Dat Chili zou winnen, daar zag het lange tijd niet naar uit. Chili, volgens menigeen de belangrijkste concurrent van Oranje in de poulefase, keek zelfs al na zestien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Mohamed Salah en Khaled Kamar waren trefzeker voor Egypte, dat zich niet voor het WK plaatste.

Marcelo Diaz maakte in de 26ste minuut de aansluitingstreffer. Pas in de tweede helft lukte het Chili orde op zaken te stellen. Eduardo Vargas (foto) maakte beide doelpunten van het Zuid-Amerikaanse land, dat op 23 juni tegen Nederland speelt. Sánchez gaf voor alledrie de Chileense doelpunten de assist. Bij Chili stond Felipe Gutiérrez van FC Twente in de basis.

Uruguay – Noord-Ierland 1-0
Ook WK-deelnemer Uruguay maakte bepaald geen sterke indruk. In eigen huis nam de nummer vier van het vorige WK het op tegen kleinduimpje Noord-Ierland, dat niet op het WK in actie komt. Dat duel zette Uruguay dankzij een treffer van Cristian Stuani met moeite om in een overwinning. Luis Suarez ontbrak, want hij is nog herstellende van een meniscusoperatie. Oud-Ajacied Nicolas Lodeiro kwam als invaller binnen de lijnen.

Bosnië-Herzegovina – Ivoorkust 2-1
Dankzij Edin Dzeko zette Bosnië-Herzegovina de belangrijke krachtmeting met mede WK-deelnemer om in een knappe zege. De spits van Manchester City maakte beide Bosnische doelpunten. Didier Drogba deed diep in blessuretijd wat terug voor Ivoorkust. Bij Bosnië viel ex-AZ'er Haris Medunjanin in. Bij Ivoorkust stond Cheik Tioté (ex-Roda JC en FC Twente) in de basis.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.