Chelsea zwaait Ivanovic uit na negen jaar trouwe dienst

Reacties

Branislav Ivanovic vertrekt bij Chelsea. De 32-jarige verdediger heeft een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij Zenit Sint-Petersburg. Ivanovic mocht na negen jaar trouwe dienst transfervrij vertrekken van de koploper van de Premier League.

Chelsea zwaait Ivanovic uit na negen jaar trouwe dienst

Sinds Ivanovic in 2008 voor twaalf miljoen euro overkwam van Lokomotiv Moskou groeide hij al snel uit tot onmisbare steunpilaar in de defensie van Chelsea. Aan de zijde van John Terry won de Serviër bijna alle prijzen die er te winnen vallen: de Premier League (2x), de FA Cup (3x), de League Cup, de Champions League en de Europa League. Het aandeel in die laatste prijs van Ivanovic was groot. Met het hoofd maakte hij in de finale in De Arena vlak voor tijd de winnende tegen Benfica (2-1).

Zaterdag tekende de kopsterke Ivanovic tegen Brentford voor zijn 34ste en laatste goal voor Chelsea (foto), een van zijn weinige persoonlijke hoogtepunten dit seizoen. In het 3-4-3-systeem van Antonio Conte was geen plek meer voor de 92-voudig international, die de laatste maanden alleen als invaller mocht opdraven. The Blues deden daarom niet moeilijk toen Zenit zich meldde. Ivanovic mag ondanks zijn half jaar doorlopende contract gratis de deur uitlopen op Stamford Bridge.

Conte nam maandag al met pijn in het hart afscheid. 'Hij heeft veel wedstrijden gespeeld voor Chelsea en heeft hier veel gewonnen. Hij kan nog jaren mee op topniveau, maar we moeten zijn beslissing respecteren.' De teller voor Ivanovic blijft daarom steken op 377 officiële wedstrijden in het shirt van Chelsea. Ter illustratie: het zijn er maar vier minder dan clubicoon en boegbeeld Didier Drogba. Het zegt alles over de status van de naar Rusland terugkerende verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.