Chelsea ziet toekomst in Pedro onder Sarri met contractverlenging

Reacties

Chelsea heeft het contract van Pedro opengebroken. De club voorkomt zo vroegtijdig een transfervrij vertrek van de Spanjaard, die kansen ziet om uit te blinken onder de hoede van trainer Maurizio Sarri.

Chelsea ziet toekomst in Pedro onder Sarri met contractverlenging

Pedro kwam in 2015 voor 27 miljoen euro over van Barcelona en tekende destijds een contract tot medio 2019. Na een wisselend eerste seizoen draaide hij een sterk kampioensjaar onder Antonio Conte. Vorig seizoen stelde Pedro net als vele ploeggenoten teleur. De komst van Sarri biedt hem nieuw perspectief.

'We zijn erg blij dat we ons verzekerd hebben van Pedro's diensten voor een extra jaar', aldus directrice Marina Granovskaia op de clubsite over de contractverlenging tot medio 2020. 'Hij heeft als Chelsea-speler al veel van zijn kwaliteiten laten zien en we kijken ernaar uit om hem te zien floreren onder leiding van Maurizio Sarri.'

Granovskaia lijkt de naam van Sarri niet voor niets te noemen. De vervanger van Conte maakte indruk bij Napoli door zijn ploeg met bij tijd en wijle oogstrelend combinatiespel resultaat te laten halen. Bij Chelsea stuurt de Italiaan opnieuw aan op een snelle en dynamische voorhoede.

Daar voelt Pedro zich goed bij. 'Als je veel vrijheid hebt om naar binnen of buiten te bewegen, is het lekker voor mij om te spelen', zei de 31-jarige aanvaller na afloop van het officieuze debuut van Sarri tegen Perth Glory, waarin Pedro de enige treffer maakte. 'Ik kende Sarri al en weet wat hij heeft neergezet bij Napoli. Toen hij hier arriveerde, klikte het goed met de spelers. Hij heeft veel met ons gesproken en echt gehamerd op zijn ideeën op het veld. Het is een zeer grote verandering voor ons.'

De Premier League-kanonnen in vogelvlucht: filosofieomslag bij Chelsea
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.