Chelsea start Sarri-tijdperk met nipte zege in Australië

Chelsea heeft de eerste oefenwedstrijd onder leiding van de nieuwe manager Maurizio Sarri gewonnen. In Australië was een vroeg doelpunt van Pedro genoeg om Perth Glory te verslaan: 0-1.

Behalve Sarri was er Down Under met Jorginho nog een nieuw gezicht bij de Londenaren. Met de eveneens van Napoli overgekomen middenvelder domineerde de door het WK nog niet complete ploeg van Sarri in de openingsfase. Dat resulteerde in de vijfde minuut in de 0-1 van Pedro, die op aangeven van de zeventienjarige Callum Hudson-Odoi raak volleerde.

Chelsea had in het vervolg van de eerste helft zeker nog mogelijkheden om de score op te voeren, maar The Blues lieten dat na. Uiteindelijk was Ross Barkley zeven minuten na rust nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij raakte de paal. De nipte voorsprong kwam daarna echter nauwelijks meer in gevaar, waardoor Sarri zijn officieuze debuut afsloot met een zege.