Guardiola treurt niet na mislopen Jorginho: 'Het zou fout zijn geweest'

Reacties

Pep Guardiola zegt niet teleurgesteld te zijn over het mislopen van de komst van Jorginho. Volgens de coach van Manchester City was het een fout geweest om de middenvelder te halen, terwijl hij eigenlijk liever voor een andere club had getekend.

Guardiola treurt niet na mislopen Jorginho: 'Het zou fout zijn geweest'

City leek al een tijdje zeker van de komst van Jorginho, nadat er op hoofdlijnen een akkoord was berekt met Napoli over een transfersom voor de middenvelder. Maurizio Sarri werd echter de nieuwe hoofdtrainer van Chelsea en Jorginho besloot om met de trainer mee te gaan naar Stamford Bridge. City werd zodoende afgetroefd.

Guardiola neemt niemand iets kwalijk. 'Ik ben niet teleurgesteld', zei de coach tegen Sky Sports. 'We hebben het geprobeerd, maar helaas. Mijn advies voor spelers is dat ze moeten kiezen voor een club waar ze graag voor willen spelen. Het zou een fout zijn geweest als hij naar ons was gekomen, terwijl hij eigenlijk liever met Maurizio was meegegaan.'

Guardiola hoopte Jorginho te kunnen strikken als opvolger van Yaya Touré, die transfervrij vertrok uit het Etihad Stadium. Na het mislopen van de in Brazilië geboren Italiaanse international kon Guardiola niet beloven dat er nu een andere defensieve middenvelder zal worden aangetrokken.

'We hebben dezelfde selectie als vorig seizoen, alleen meneer Touré is vertrokken', zei Guardiola. 'Verder is dit dezelfde groep. Riyad Mahrez is erbij gekomen om ons met zijn kwaliteiten te helpen in de voorhoede. We gaan proberen om weer een stap vooruit te zetten in het project dat wij twee jaar geleden zijn begonnen. Wat vorig seizoen is gebeurd, was het gevolg van het werk uit ons eerste seizoen. We proberen nu terug te keren naar de basis en er weer een goed jaar van te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.