Hand van Sarri direct zichtbaar bij zege Chelsea op Inter

Chelsea is het toernooi om de International Champions Cup goed begonnen. De ploeg van manager Maurizio Sarri stond na negentig minuten op 1-1 tegen Internazionale, maar won na een penaltyreeks met 5-4.

De hand van Sarri was in de eerste helft direct zichtbaar. Chelsea speelt niet langer met vijf verdedigers, maar weer met vier. Bovendien is de ploeg zeker dertig meter vooruit geschoven. Sarri wil dominant, aanvallend voetbal spelen en dat lukte de Londenaren in de eerste helft uitstekend.

Al in de achtste minuut werd Chelsea beloond voor de aanvallende intenties toen Pedro na een goede aanval de bal tegen de touwen schoot. Genoeg voor de overwinning was het niet, want hoewel Chelsea het initiatief behield kwam Inter - waar Stefan de Vrij 65 minuten meespeelde - vlak na rust op 1-1.

Doelman Willy Caballero zag er niet sterk uit bij de goal van Roberto Gagliardini, die vanaf veertien meter raak schoot. Ook de verdediging van Chelsea liet zich simpel aftroeven bij het doelpunt. Na slordig balverlies mocht Mauro Icardi zomaar doorlopen en uit zijn pass scoorde Gagliardini.

Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen, omdat er in wedstrijden om de International Champions Cup geen verlenging wordt afgewerkt. Caballero maakte in die serie zijn eerdere fout goed door een penalty van Milan Skriniar te stoppen. Chelsea schoot wel vijf keer met scherp en pakte de winst.

Benfica - Juventus 1-1 (2-4 na strafschoppen)
In Harrison, New Jersey namen de Portugezen en Italianen het eerder vandaag tegen elkaar op. Na ruim een uur opende Alex Grimaldo op fraaie wijze de score. De linksback, die de opleiding van Barcelona doorliep, schoot de bal bij een vrije trap zeer fraai in de bovenhoek.

In de slotfase ging Juventus, met de Nederlander Leandro Fernandes vanaf de 62ste minuut in de gelederen, op zoek naar de gelijkmaker. Eerst rook verdediger Mehdi Benatia met een kopbal tegen de lat aan de 1-1, maar het was uiteindelijk Luca Clemenza die voor de gelijke stand zorgde. De 21-jarige middenvelder verschafte zichzelf met een fraaie beweging de ruimte om te schieten. Dat zijn knal via de onderkant van de lat in het doel verdween zorgde voor wat extra cachet. In die slotfase stond de ingevallen Tyronne Ebuehi (ex-ADO Den Haag) al op het veld bij Benfica.

Door die gelijkmaker moest een penaltyreeks bepalen of Juve of Benfica met de tweede zege op de International Champions Cup aan de haal zou gaan. Juve won immers het eerste duel met 2-0 van Bayern München en de Portugezen versloegen Borussia Dortmund met penalty's na een 2-2 gelijkspel. Dit keer waren de strafschoppen Benfica niet gunstig gezind. Jonas en João Félix misten oog in oog met goalie Mattia Perin.