'Chelsea ziet af van optie op Aké'

Reacties

Nathan Aké keert deze maand niet terug naar Chelsea. Sky Sports meldt dat de Londenaren de optie in het contract van de Nederlander niet gaan lichten.

'Chelsea ziet af van optie op Aké'
© Pro Shots

Aké doorliep de opleiding van Chelsea en maakte in de zomer van 2017 de definitieve overstap naar AFC Bournemouth. Daar groeide de 24-jarige verdediger al snel uit tot belangrijke schakel. Ook dit seizoen maakt de linkspoot weer veel indruk en wekte hij de interesse van meerdere Engelse topclubs.

Chelsea heeft echter het eerste recht op Aké. Dat hebben The Blues bedongen bij de verkoop van de verdediger. In het contract van Aké staat een clausule dat Chelsea hem voor een vast bedrag van 46 miljoen euro kan terughalen. Die clausule verloopt aan het einde van deze maand en Chelsea is dus niet van plan om er gebruik van te maken.

De verwachtig is daarom dat Aké het seizoen afmaakt bij Bournemouth. Dat zou goed nieuws zijn voor manager Eddie Howe, want The Cherries staat er momenteel niet best voor. Bournemouth pakte vier punten uit zijn laatste elf Premier League-duels en staat inmiddels onder de degradatiestreep. De positie van Howe, al sinds 2012 de hoofdtrainer, staat niet ter discussie.

Chelsea heeft met Antonio Rüdiger, Kurt Zouma, Fikayo Tomori en Andreas Christensen vier relatief jonge centrumverdedigers in huis. Ook de dertigjarige Cesar Azpilicueta kan eventueel centraal in de defensie spelen.

Chelsea 2020: 'Sancho kopen als de Engelse ster van de toekomst'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.