'Chelsea wil Manchester City aftroeven en meldt zich voor Cucurella'

Reacties

In de nog weinig succesvolle zoektocht naar versterkingen waagt Chelsea nu opnieuw een riskante poging. Volgens verschillende Engelse media willen de Londenaren profiteren van de impasse in de onderhandelingen tussen Manchester City en Brighton & Hove Albion over een transfer van Marc Cucurella.

'Chelsea wil Manchester City aftroeven en meldt zich voor Cucurella'
© Pro Shots

Manager Pep Guardiola ziet in de voormalig speler van Barcelona de opvolger van Oleksandr Zinchenko, die deze zomer naar Arsenal vertrok. Zelf ziet Cucurella een overstap naar City ook zitten, maar de gesprekken met Brighton verlopen weinig succesvol. The Seagulls houden vast aan de vraagprijs van circa zestig miljoen euro. Om de druk op te voeren, diende de Spaanse linksback al een transferverzoek in, nog zonder resultaat.

Chelsea hoopt daarvan te profiteren en heeft zich nu bij Brighton gemeld, melden The Daily Mail en The Athletic. Manager Thomas Tuchel wil nog een linksback toevoegen aan zijn selectie, omdat Marcos Alonso aan de vooravond van een transfer naar Barcelona lijkt te staan. De vraag is of de poging van Chelsea kans van slagen heeft. Cucurella heeft nadrukkelijk de wens uitgesproken samen te werken met Guardiola.

Barcelona
De vraag is dus of Cucurella naar Chelsea wil. Eerder deze zomer kregen The Blues al enkele teleurstellingen te verwerken op de transfermarkt, vooral door toedoen van Barcelona. Zowel vleugelaanvaller Raphinha als Sevilla-verdediger Jules Koundé verkoos een overstap naar de Catalanen boven Chelsea. Tot nu toe kwamen alleen Kalidou Koulibaly (Napoli) en Raheem Sterling (Manchester City) naar Stamford Bridge.

Als het aan Chelsea ligt, blijft het daar zeker niet bij. Wesley Fofana en Josko Gvardiol worden genoemd als opties om de defensie te versterken, maar Leicester City en RB Leipzig zitten naar verluidt te hoog in de boom met hun vraagprijs. Ook Denzel Dumfries en Frenkie de Jong zijn in beeld bij de Champions League-winnaar van vorig jaar. Internazionale zou echter vijftig miljoen euro vragen voor Dumfries, terwijl De Jong vooralsnog bij Barça lijkt te willen blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.