'Man City ziet bod afgewezen worden en dreigt alvast weg te lopen'

Reacties

Een eerste bod van Manchester City op Marc Cucurella is afgewezen door Brighton & Hove Albion, zo meldt The Athletic. Een bedrag 'in de buurt van 30 miljoen pond', omgerekend een kleine 35 miljoen euro, was niet genoeg om Brighton te overtuigen.

'Man City ziet bod afgewezen worden en dreigt alvast weg te lopen'
© Pro Shots

De onderhandelingen tussen beide clubs bevinden zich in een vroege fase. Naar verwachtingen blijven Manchester City en Brighton de komende dagen met elkaar in gesprek. De regerend kampioen van Engeland is bereid om een verbeterd bod uit te brengen, maar zal 'weglopen' van de onderhandeltafel als Brighton de vraagprijs niet naar beneden bijstelt.

Op dit moment verlangt Brighton een bedrag van 50 miljoen pond, ofwel een kleine 59 miljoen euro. Manchester City is niet bereid zoveel geld neer te tellen. In het verleden trok de club weliswaar grote bedragen uit voor vleugelverdedigers, zoals de 65 miljoen euro voor João Cancelo of de 52,7 miljoen euro voor Kyle Walker, maar Cucurella heeft in de ogen van Manchester City minder bewezen om zo'n bedrag te rechtvaardigen.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

De 23-jarige Spanjaard heeft pas één Premier League-seizoen op zijn cv staan. Hij kwam in de afgelopen jaargang 35 keer in actie voor Brighton en wordt gezien als een van de beste spelers in de ploeg van Graham Potter. Cucurella maakte in 2021 voor achttien miljoen euro de overstap van Getafe. Hij speelde in juni 2021 één helft in een oefeninterland van Spanje en heeft verder geen ervaring in de nationale ploeg.

Cucurella wordt door Manchester City gezien als opvolger van Oleksandr Zinchenko, die op het punt staat naar Arsenal te verkassen. De invulling van de linksbackpositie bleek vorig seizoen bij tijd en wijle problematisch voor Pep Guardiola. Hij zag zich in de kwartfinalewedstrijden van de Champions League tegen Atlético Madrid bijvoorbeeld genoodzaakt om Nathan Aké op die positie op te stellen.

In gesprek met de Daily Mail geeft Guardiola aan dat er geen man overboord is als de onderhandelingen met Brighton stuklopen. 'We zijn in gesprek. Als het niet lukt, hebben we alternatieven', benadrukt de oefenmeester. 'Denk aan Cancelo of ons jonge talent Wilson-Esbrand. Ook Aké kan er spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.