'Tweede megadeal tussen Arsenal en Man City: akkoord van 35 miljoen'

Reacties

Arsenal en Manchester City hebben een mondeling akkoord over Oleksandr Zinchenko, zo schrijft The Guardian. De Londenaren zijn bereid om circa 30 miljoen pond te betalen voor de linksback, ofwel een slordige 35 miljoen euro. De gesprekken tussen Zinchenko en Arsenal over de persoonlijke voorwaarden lopen nog.

'Tweede megadeal tussen Arsenal en Man City: akkoord van 35 miljoen'
© Pro Shots

Als beide partijen overeenstemming bereiken over voorwaarden als het salaris en de contractduur, kan Zinchenko de vijfde zomeraanwinst worden. Eerder versterkte Arsenal zich al met rechtsbuiten Marquinhos (São Paulo), keeper Matt Turner (New England Revolution), aanvallende middenvelder Fábio Vieira (FC Porto) en spits Gabriel Jesus, die voor ruim 52 miljoen euro ook overkwam van Manchester City.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Mikel Arteta, de trainer van Arsenal, werkte in diens periode als assistent-trainer van Pep Guardiola in het Etihad Stadium samen met zowel Zinchenko als Jesus. Hij waardeert Zinchenko onder meer vanwege diens vermogen om meerdere posities te bespelen. De Oekraïner speelde 127 officiële wedstrijden voor Manchester City, dat hem in het seizoen 2016/17 nog verhuurde aan PSV. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Arsenal schakelde over naar Zinchenko toen duidelijk werd dat Lisandro Martínez onhaalbaar is. De verdediger van Ajax stevent af op een transfer naar Manchester United. Als opvolger van Zinchenko denkt Manchester City aan Marc Cucurella, die onder contract staat bij Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.