'Chelsea pakt door in jacht op Dumfries'

Reacties

Chelsea maakt serieus werk van het aantrekken van Denzel Dumfries, zo meldt The Athletic. De 26-jarige rechtsback moet één van de minstens twee defensieve versterkingen worden.

'Chelsea pakt door in jacht op Dumfries'
© Pro Shots

Dumfries heeft in Milaan nog een contract tot medio 2025, maar volgens zowel Italiaanse als Engelse media wil Inter nog een grote uitgaande transfer bewerkstelligen deze zomer. De interesse van Paris Saint-Germain in Milan Skriniar heeft vooralsnog niets opgeleverd door de hoge vraagprijs van de Nerazzurri.

Bij Chelsea is het bekend dat Inter geld nodig heeft. De Londenaren stelden zich eerder deze transferperiode al schappelijk op bij het verhuren van Romelu Lukaku aan de Italiaanse topclub. The Blues hopen nu van de situatie te profiteren door Dumfries naar Stamford Bridge te halen.

Het is interessant wat de plannen van Chelsea-manager Thomas Tuchel met Dumfries zijn. Reece James was vorig seizoen als rechterwingback een van de uitblinkers bij de nummer drie van de Premier League. De 22-jarige Engelsman uit de eigen opleiding zou ook rechts in een blok van drie centrumverdedigers kunnen spelen. Bovendien is de bezetting achter James wel dun. De veelzijdige César Azpilicueta geldt als tweede rechtsback en wordt begeerd door Barcelona.

Chelsea verloor de strijd om de naar Bayern München vertrokken Matthijs de Ligt en greep ook al mis in de jacht op Raphinha, die naar Barcelona vertrokken is. Ook transferdoelwit Jules Koundé ging naar Barcelona. Raheem Sterling en Kalidou Koulibaly zijn de enige versterkingen tot nu toe bij de ploeg van Tuchel. Chelsea zou inmiddels ook bij Leicester City hebben aangeklopt om Wesley Fofana over te nemen. De vraagprijs van 95 miljoen euro voor de 21-jarige Franse centrumverdediger lijkt echter veel te hoog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.