'Chelsea weet van geen ophouden en aast op peperdure middenvelder'

Reacties

Chelsea is nog niet klaar op de winterse transfermarkt. Volgens Britse media willen The Blues nóg een grote aankoop doen in januari: Moises Caicedo moet naar Stamford Bridge komen.

'Chelsea weet van geen ophouden en aast op peperdure middenvelder'
© Pro Shots

Caicedo staat er al langer goed op bij de topclubs in de Premier League. De 21-jarige Ecuadoriaan is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Brighton en maakte ook op het WK indruk, onder meer tegen het Nederlands elftal.

Brighton troefde begin 2021 onder anderen Manchester United af met de komst van Caicedo. De jonge middenvelder maakte de afgelopen jaren vervolgens grote stappen in zijn ontwikkeling. Dit seizoen is hij één van de grote uitblinkers bij Brighton, dat op een knappe zevende plaats staat.

Volgens Sky Sports hebben drie topclubs uit de Premier League serieuze interesse in de Ecuadoriaan. Chelsea zou voorop liggen in die race, terwijl ook Liverpool belangstelling heeft getoond. Brighton heeft echter een behoorlijke luxe positie. The Seagulls verkochten afgelopen zomer nog Marc Cucurella voor meer dan zestig miljoen aan Chelsea en hebben geen enkele noodzaak om hun sterspeler nu van de hand te doen.

Caicedo heeft nog een contract tot medio 2025 en dus vraagt Brighton de hoofdprijs: naar verluidt zo'n 85 miljoen euro. Chelsea heeft nauw contact met Brighton. Niet alleen omdat Cucurella en hoofdtrainer Graham Potter onlangs de overstap naar West-Londen maakten. In november volgde namelijk ook nog Paul Winstanley die bij Chelsea inmiddels Director of Global Talent and Transfers is.

Chelsea lijkt Caicedo als alternatief te zien voor Enzo Fernández, voor wie de club eerdere deze maand een dergelijk bedrag op tafel wilde leggen. Die deal ketste uiteindelijk af, omdat Benfica vasthield aan de clausule in het contract van de Argentijn ter waarde van 120 miljoen euro.

Chelsea tastte deze maand al wel diep in de buidel voor onder anderen Mikhaylo Mudryk en Benoît Badiashile. Sinds de overname door Todd Boehly in de zomer heeft de club een vermogen uitgegeven op de transfermarkt. Als The Blues de vraagprijs van Brighton voor Caicedo ook nog op tafel leggen, komen die uitgaven in een half jaar tijd boven de half miljard uit.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.