Chelsea handelt met toptalent en schotelt opvallend lang contract voor

Reacties

Chelsea heeft zich verzekerd van de diensten van Benoît Badiashile. De centrale verdediger komt over van AS Monaco en tekent een opvallend lang contract tot en met de zomer van 2030.

Chelsea handelt met toptalent en schotelt opvallend lang contract voor
© Pro Shots

Volgens The Athletic legt Chelsea tussen de 37 en 38 miljoen euro op tafel. Daarmee hoopt de Londense club alsnog het gat op te vullen dat deze zomer viel door het vertrek van Andreas Christensen (Barcelona) en Antonio Rüdiger (Real Madrid).

Spelersprofiel

B. Badiashile


Geboortedatum:
26 maart 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Limoges
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,94 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Chelsea

Badiashile staat al jaren te boek als groot talent. Op zeventienjarige leeftijd maakte de linksbenige centrale verdediger zijn debuut bij AS Monaco. Inmiddels is Badiashile 21 jaar oud en heeft hij al 135 wedstrijden in het eerste van AS Monaco op zijn naam staan. Tevens is de nieuwe aanwinst van Chelsea tweevoudig Frans international.

Chelsea zit dit seizoen dun in de linksbenige centrale verdedigers en dus lag daar deze transferwindow de prioriteit. Naast Badiashile vielen ook de namen van Josko Gvardiol (RB Leipzig), Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt) en Piero Hincapié (Bayer Leverkusen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.