Chelsea straft fouten Tottenham af, oude man Eto'o

Chelsea heeft in eigen huis de derby tegen Tottenham Hotspur gewonnen. In een weinig enerverend duel gaf Chelsea achterin weinig weg en bleek het voorin uiterst effectief: 4-0.

Voor rust maakten Chelsea en Tottenham een tactisch steekspel van de derby, wat leidde tot weinig gevaar voor beide doelen. De eerste fout van Tottenham in de 56ste minuut werd echter direct afgestraft door de klinische titelkandidaat Chelsea. Jan Vertonghen ging in de fout en lanceerde Samuel Eto’o (foto boven), die de in de warming-up geblesseerd geraakte Fernando Torres verving in de basisopstelling. De Kameroener bleef koel en bracht Chelsea met de driehonderdste competitietreffer in zijn loopbaan aan de leiding. Overigens vierde de Kameroener dat door een oude man uit te beelden, doelend op de uitgelekte grap van zijn trainer José Mourinho die onlangs stelde dat zijn aanvaller wel eens wat ouder zou kunnen zijn dan in zijn paspoort staat.

Slechts enkele minuten na de openingsgoal sloeg Chelsea opnieuw genadeloos toe. Eden Hazard speelde Eto’o vrij in het strafschopgebied, waarna de spits werd neergelegd door Younes Kaboul. De Tottenham-verdediger werd met rood van het veld gestuurd en Chelsea kreeg een penalty, die benut werd door Hazard.

Het restant van de wedstrijd speelden The Blues zakelijk uit. Door twee defensieve flaters in de slotfase kon invaller Dembe Ba nog twee doelpunten maken en de spits bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Door de ruime overwinning op Tottenham vergroot koploper Chelsea de voorsprong op achtervolgers Arsenal en Liverpool, die zeven punten minder hebben. Arsenal en Liverpool hebben echter een duel minder gespeeld. Manchester City, dat negen punten achter staat, speelde zelfs drie wedstrijden minder en kan dus als het zijn inhaalduels wint op gelijke hoogte komen.