Chelsea ploetert tegen Leicester verder na opmerkelijke wissel Hazard

Reacties

Chelsea heeft voor de tweede achtereenvolgende keer punten verspeeld in de Premier League. Een van de belangrijkste uitdagers van Manchester City kwam zaterdagmiddag in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Leicester City: 0-0.

Chelsea ploetert tegen Leicester verder na opmerkelijke wissel Hazard

Geen enkele manager in de Premier League won vaker (25 keer) bij zijn eerste dertig thuiswedstrijden in de Engelse competitie dan Antonio Conte. Het duel met Leicester City op Stamford Bridge (Premier League-thuiswedstrijd nummer 31 voor Conte) leek voor de Londenaren dan ook een mooie gelegenheid om een einde te maken aan de reeks van drie remises en voor het eerst sinds 30 december weer te winnen. De bezoekers waren echter verrassend gevaarlijk, net zoals dat het opvallend was hoe kwetsbaar Chelsea achterin oogde.

Het spelbeeld in de eerste helft was enorm open. Veelzeggend was dat Leicester voor rust twaalf doelpogingen ondernomen had, meer dan welke uitploeg van ook op Stamford Bridge sinds het seizoen 2003/04. Buitenspelers Marc Albrighton en Riyad Mahrez bezorgden de Chelsea-defensie problemen met snelle counters. Het ontbrak alleen aan de afwerking. Zo verzuimde een van de aanvallers tegen een scherpe voorzet van Mahrez aan te lopen en was Albrighton onfortuinlijk met een paar schoten.

Bij Chelsea werd zoals gebruikelijk naar Eden Hazard en Cesc Fàbregas gekeken om voor een opening te zorgen. De Belg kwam zelf in kansrijke positie niet verder dan een slap rollertje en vlak voor rust dwong Fàbregas in een sterkere fase van Chelsea Leicester-doelman Kasper Schmeichel tot het uiterste met een knal vanaf twintig meter. De opleving nam de zorgen niet weg bij Antonio Conte, die voor rust ook nog eens Gary Cahill geblesseerd zag uitvallen.

Na bijna een uur was Conte het zat. De Italiaan greep in met een dubbele wissel en bracht Willian en Pedro voor Fàbregas en Hazard. De twee kregen het in ieder geval makkelijk om Leicester stuk te spelen, want The Foxes kwamen in de 68ste minuut met tien man te staan. Ben Chilwell kreeg zijn tweede gele kaart voor een onbesuisde overtreding op Victor Moses. Het vertrek van de linksback betekende de start van het offensief van Chelsea.

De bal viel maar niet goed voor Chelsea, dat via voorzetten van flankspelers Moses en Marcos Alonso probeerde de lange mensen in het centrum te bereiken. Álvaro Morata werd echter telkens dicht op de huid gezeten door Harry Maguire en Aleksandar Dragovic en kon het verschil ook niet maken.

Het bleef bij 0-0, waardoor Manchester United bij de strijd om plek twee maandagavond tegen Stoke City kan profiteren van het puntenverlies van Chelsea. The Blues staan derde met 47 punten en hebben een achterstand van vijftien punten op Manchester City, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij nummer vier Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.