Chelsea pas laat voorbij Tottenham Hotspur

Chelsea kon na de teleurstelling in de Champions League weer eens juichen. De koploper dreigde in de derby tegen Tottenham Hotspur voor de zesde keer dit seizoen punten te laten liggen. Totdat verdediger William Gallas in blessuretijd toesloeg op Stamford Bridge (2-1).

Chelsea pas laat voorbij Tottenham Hotspur

Chelsea was eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg, maar echt soepel ging het niet. Vooral in de eerste helft dwong het goede kansen af. De oogst was met één treffer karig. Alleen Michael Essien wist voor de koploper te scoren. De Ghanese middenvelder tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van Shaun Wright-Phillips.

Tottenham stelde daar niet veel tegenover, maar ging wel met een gelijke stand op het scorebord rusten. De voorzet was van Michael Dawson en Jermain Jenas gaf het laatste zetje. Diezelfde Jenas was sowieso de gevaarlijkste man bij de ploeg van coach Martin Jol. Na rust had hij de 1-2 op zijn schoen toen hij alleen doorbrak, maar Petr Cech keerde zijn matige inzet.

In de slotfase zette Chelsea, dat zonder de geschorste Arjen Robben speelde, nog eens aan. Hernan Crespo was al dichtbij en Didier Drogba trof vlak voor tijd de paal. In de extra tijd bezorgde Gallas The Blues alsnog de punten. De Fransman sneed van links naar binnen en schoot in de verre hoek knap raak, waardoor de titel weer een stap dichterbij is voor de regerend kampioen.

Bekijk hier al onze video's