Chelsea liet Bellingham lopen: 'Het bestuur wilde geen twintig miljoen betalen'

Reacties

Jude Bellingham speelt de sterren van de hemel bij Real Madrid, maar de twintigjarige middenvelder had ook in de Premier League kunnen spelen. Frank Lampard wilde Bellingham in het verleden van Birmingham City naar Chelsea halen.

Chelsea liet Bellingham lopen: 'Het bestuur wilde geen twintig miljoen betalen'
© Pro Shots

Lampard was te gast in de Obi One Podcast, die wordt gemaakt door voormalig Chelsea-speler John Obi Mikel. In gesprek met zijn voormalig ploeggenoot deed Lampard uit de doeken dat Bellingham in het vizier had. 'Tijdens mijn eerste periode bij Chelsea wilde ik Bellingham koste wat kost binnenhalen, maar het bestuur wilde geen twintig miljoen pond betalen voor iemand van zijn leeftijd.'

Op dat moment moest Bellingham zijn debuut voor Birmingham City nog maken. De middenvelder zou dat seizoen doorbreken bij de Championship-club en een transfer naar Borussia Dortmund verdienen. In de Bundesliga speelde hij zich vervolgens in de kijker van de complete Europese top. Uiteindelijk ging Real Madrid met de Engelsman aan de haal.

Koopwoede Chelsea
En Chelsea? Dat smeet de afgelopen jaren met nog veel hogere bedragen dan de voormalige vraagprijs van Bellingham. The Blues gaven de laatste twee seizoenen meer dan een miljard euro uit aan nieuwe spelers. Succes leverde dat (nog) niet op, want Chelsea plaatste zich vorig seizoen niet voor Europees voetbal. Door de uitzege op Tottenham Hotspur bezet de club momenteel de tiende plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.