Chelsea in lastig parket door aflopende contracten: 'Dat wordt een probleem'

Reacties

Jimmy Floyd Hasselbaink vindt dat Chelsea haast moet maken met het openbreken van de aflopende contracten van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen. De oud-spits vreest dat het anders invloed gaat hebben op de prestaties van de ploeg van Thomas Tuchel.

Chelsea in lastig parket door aflopende contracten: 'Dat wordt een probleem'
© Pro Shots

Rüdiger en Christensen dreigen net als César Azpilicueta (32) en Thiago Silva (37) transfervrij de deur uit te lopen, nu Chelsea er maar niet in slaagt een akkoord te bereiken met het viertal over een langere samenwerking. Vooral in het geval van de eerste twee zorgt dat voor veel speculatie. Real Madrid zou goede papieren hebben om Rüdiger in te lijven, terwijl Christensen onlangs zelfs even bewust op de bank werd gehouden in een poging de gesprekken de goede kant op te duwen.

Inmiddels nadert het moment dat andere clubs hen voor komende zomer transfervrij kunnen vastleggen - dit kan vanaf januari - en dreigt een probleem voor Chelsea. Dat vindt Hasselbaink, althans. 'Het wordt problematisch als Rüdiger en Christensen in maart, april, mei nog niet hebben getekend. Want hoe presteren ze als ze een andere club hebben gevonden? Dat wordt een probleem', vertelde de oud-international en voormalig speler van Chelsea (2000-2004) in gesprek met The Mirror.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hasselbaink stipt aan dat het vervangen een verdediger van het kaliber Rüdiger de club op de transfermarkt veel geld gaat kosten. 'Maar aan de andere kant wil je ook niet dat hij een belachelijk bedrag gaat verdienen. Als dat veel meer is dan wat anderen krijgen, raakt de balans in het team zoek. Je moet aan heel veel dingen denken. Kan je een vervanger halen of heb je iemand in de jeugd? Maar die moet zich dan eerst ontwikkelen. Chelsea is niet in een makkelijke positie, het is lastig.'

De vraag is of Rüdiger nog tegen is te houden. De Duitse verdediger heeft naar verluidt al een aanbieding van Real Madrid op zak en heeft een voorstel van Chelsea volgens The Guardian naast zich neergelegd, omdat het niet in de buurt kwam van zijn salariseisen van naar verluidt twee ton per week. Hasselbaink neemt het hem niet kwalijk. 'Hij kan vragen wat hij wil en weet wat een speler van zijn kaliber waard is op de markt. En Chelsea heeft haar eigen waarden. Het is niet makkelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer A. Rüdiger
Meer over A. Rüdiger
Meer A. Christensen
Meer over A. Christensen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.