Chelsea heeft geen kind aan Arsenal, Lukaku viert rentree met doelpunt

Reacties

Chelsea heeft zondag een betrekkelijk eenvoudige zege geboekt op stadgenoot Arsenal. Reece James en de teruggekeerde Romelu Lukaku wezen The Blues de weg in het Emirates Stadium.

Chelsea heeft geen kind aan Arsenal, Lukaku viert rentree met doelpunt
© Imago
Arsenal
Arsenal
0 - 2
Chelsea
Chelsea

De Londense stadsderby stond in het teken van de rentree van Romelu Lukaku. De Belgische spits keerde na zeven jaar terug bij Chelsea en mocht van trainer Thomas Tuchel meteen in de basis starten. Bij Arsenal ontbrak verdediger Ben White in de startopstelling. De miljoenenaankoop kampt met corona en zit in quarantaine.

De strijd tussen het geplaagde Arsenal en titelkandidaat Chelsea was op voorhand al geen gelijke. De bezoekers namen in het Emirates Stadium direct het initiatief en drukten de krachtsverhoudingen al snel uit in de score. Op aangeven van Reece James luisterde Lukaku zijn rentree op met een doelpunt. Bernd Leno was na een kwartier spelen volstrekt kansloos op de inzet van de Rode Duivel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de openingstreffer bleef Chelsea dicteren. De tweede treffer van de bezoekers liet niet lang op zich wachten; een fraai overstapje van Lukaku stelde Mason Mount na ruim een half uur in staat om James te bedienen. De opgestoomde Engels international zorgde bij de openingstreffer nog voor de assist en schoot nu zelf hard binnen in de linkerhoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de pauze ging Arsenal nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Op aangeven van Pablo Marí was Rob Holding na een klein uur spelen heel dichtbij. De verdediger kreeg van de Chelsea-defensie alle gelegenheid om binnen te koppen, maar mikte de bal net naast. Onder aanvoering van de ingevallen Pierre-Emerick Aubameyang, die vorige week nog ontbrak vanwege een positieve coronatest, zetten The Gunners vervolgens een slotoffensief in.

Rentree Ziyech
Ondanks de hartstochtelijke aanmoediging van het eigen publiek slaagde Arsenal er niet meer in om Chelsea te verontrusten. De schrik zat er bij de bezoekers wel nog even in toen uitblinker James een kwartier voor tijd groggy naar de grond ging. Na een korte behandelperiode bleek dat de doelpuntenmaker de wedstrijd kon hervatten. Lukaku was in de slotfase dicht bij zijn tweede treffer, maar met een katachtige redding voorkwam Leno erger voor Arsenal. Tien minuten voor tijd maakte Ziyech nog zijn rentree na een schouderblessure.

Door de thuisnederlaag wacht Arsenal na twee duels nog altijd op het eerste punt. Chelsea mag net als vorige week drie punten bijschrijven en meldt zich naast Liverpool, Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur aan kop van de Premier League. The Blues hoefden nog geen doelpunt te incasseren.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.