Havertz begint steunactie en speelt op speciale schoenen tegen Arsenal

Reacties

Kai Havertz beleefde een wisselvallig eerste seizoen bij Chelsea na zijn overstap, maar leidde The Blues met zijn doelpunt tegen Manchester City eind mei wel naar de winst van de Champions League-finale. De Duitser blikt in gesprek met de BBC terug op zijn eerste seizoen in Engeland en gaat in op zijn financiële steun voor de slachtoffers van de watersnoodramp in Duitsland.

Havertz begint steunactie en speelt op speciale schoenen tegen Arsenal
© Pro Shots

Havertz kwam in de zomer van 2020 voor tachtig miljoen euro over van Bayer Leverkusen, maar kon de hoge verwachtingen niet altijd waarmaken op Stamford Bridge. 'Maar de manier waarop het seizoen is geëindigd voor mij en het team heeft mij enorm geholpen. Ik ben nu gewend aan de competitie, de club en mijn medespelers. Ik ben door mijn ervaring in het eerste jaar ook gegroeid als speler en als mens', zegt Havertz tegen de BBC.

Watersnoodramp
De achttienvoudig Duits international vat zijn eerste seizoen bij Chelsea samen als 'een zware tijd', maar plaatst dat ook in perspectief. 'Mensen die vorige maand de zware overstromingen hebben meegemaakt, hebben het echt zwaar', aldus Havertz, geboren in Aachen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Die regio werd vorige maand zwaar getroffen door overstromingen.

Tijdens zijn vakantie kreeg Havertz een telefoontje van zijn vader dat het in zijn geboortestreek al drie tot vier dagen regende. 'Om eerlijk te zijn keek ik daar niet echt van op, want soms gebeurt dat. Maar toen stuurde mijn vader video's en foto's. Het was verschrikkelijk. Alles stond onder water, auto's dreven rond, er waren mensen in het water. Het was moeilijk om te zien. Ik bedoel, ik ben daar in de buurt opgegroeid.'

Financiële steun
Havertz besloot direct in actie te komen voor landgenoten die zijn getroffen door de watersnoodramp. De aanvallende middenvelder van Chelsea deed een donatie van 200 duizend euro en kwam op het idee om honderd speciaal ontworpen voetbalschoenen te laten maken. Die worden geveild en de opbrengst ervan gaat naar het goede doel. Havertz draagt zondag tegen Arsenal een paar speciaal ontworpen schoenen.

'Misschien zijn veel mensen weer vergeten wat er is gebeurd, maar mijn familie woont in de buurt en we weten dat er heel veel daklozen zijn. Veel mensen zijn alles kwijt en hebben geen slaapplaats. Er zijn heel veel huizen zonder elektriciteit en mensen die geen eten of kleding hebben', vertelt Havertz, die door de gebeurtenissen van vorige maand meer is gaan lezen over klimaatverandering. 'Ik wil in de komende jaren meer leren over klimaatverandering, omdat ik denk dat we als mensheid veel kunnen veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.