'Chelsea dankzij Tuchel op pole position voor handtekening De Ligt'

Reacties

De geluiden dat Matthijs de Ligt zich binnenkort speler van Chelsea mag noemen, worden steeds sterker. De 22-jarige verdediger zou door de aanwezigheid van Thomas Tuchel een voorkeur hebben voor een verbintenis bij The Blues.

'Chelsea dankzij Tuchel op pole position voor handtekening De Ligt'
© Pro Shots

Dat schrijft The Independent. Volgens de Britse krant heeft De Ligt met bewondering toegekeken hoe Antonio Rüdiger opbloeide sinds de entree van Tuchel op Stamford Bridge. De Oranje-international wil graag onder de Duitse manager werken om zich verder te ontwikkelen. Tuchel heeft de clubleiding op zijn beurt nogmaals verzocht toenadering te zoeken tot Juventus, waar De Ligt nog een contract heeft tot medio 2024.

Chelsea zou bereid zijn Christian Pulisic of Timo Werner op te offeren als ruilmateriaal. Daar bovenop zou dan nog een flinke smak geld moeten komen. Op die manier hoopt de nummer drie van de Premier League de torenhoge afkoopsom van De Ligt te drukken. Volgens onbevestigde berichten bedraagt die 120 miljoen euro.

Rüdiger en Christensen weg
De Londenaren zagen deze zomer naast Rüdiger ook centrale verdediger Andreas Christensen vertrekken. Beide spelers verkasten naar La Liga. Rüdiger sluit aan bij landskampioen Real Madrid, Christensen gaat het shirt van Barcelona dragen. Daardoor is Chelsea naarstig op zoek naar versterkingen voor de achterhoede.

Man van honderd miljoen: wordt De Ligt de nieuwe leider van Chelsea?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.