'Juventus moet De Ligt niet tegen zijn wil bij de club houden'

Reacties

Als Matthijs de Ligt deze zomer wil transfereren, moet Juventus volgens Ciro Ferrara niet in de weg liggen. De clubicoon benadrukt in gesprek met het Italiaanse Radio24 dat Juventus niets heeft aan een ongemotiveerde De Ligt.

'Juventus moet De Ligt niet tegen zijn wil bij de club houden'
© Pro Shots

'Het is belangrijk dat De Ligt gemotiveerd blijft', stelt Ferrera, die tussen 1994 en 2005 in totaal 358 officiële wedstrijden speelde voor Juventus. 'Hij is een belangrijke pion in de verdediging, maar Juventus moet hem niet tegen zijn wil bij de club houden als hij wil vertrekken.'

Donderdag meldde Sky Sports dat De Ligt in de belangstelling staat van Chelsea. Met het (transfervrije) vertrek van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen richting La Liga hebben the Blues een vacature in de achterhoede gekregen. De Ligt zou ook gevolgd worden door Barcelona en Manchester United. Vrijdagochtend staat op de voorpagina van Corriere dello Sport dat de Oranje-international zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar de Premier League. Intern zou hij het verzoek hebben ingediend verkocht te worden.

Eerder deze maand zei De Ligt dat Juventus de afgelopen jaren ondermaats heeft gepresteerd. 'Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of dat ik verder wil kijken. Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer op rij een vierde plek is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken', erkende de verdediger tegenover de NOS.

De international van Oranje is op de hoogte van de wens van Juventus om hem langer vast te leggen. Zijn contract loopt nog twee jaar door, maar de gesprekken over een verlenging van die termijn hebben nog niets opgeleverd. Juventus wil De Ligt graag vastleggen tot medio 2026.

Volgens eerdere berichtgeving van La Gazzetta dello Sport is de hoogte van de contractueel bepaalde afkoopsom een van de struikelblokken in de onderhandelingen. Het management van De Ligt zou de afkoopsom willen verlagen van 120 naar 70 miljoen euro, terwijl Juventus niet lager dan 80 miljoen euro wil gaan. Het is overigens niet bevestigd dat zijn afkoopsom momenteel 120 miljoen euro bedraagt. Dat bedrag wordt het vaakst genoemd, maar Corriere dello Sport spreekt vrijdag van 115 miljoen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.