De Ligt is nog niet zeker van toekomst bij Juventus

Reacties

Matthijs de Ligt heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. De verdediger van Juventus wil misschien wel verder gaan kijken, zo geeft hij aan in het trainingskamp van het Nederlands elftal.

De Ligt is nog niet zeker van toekomst bij Juventus
© Pro Shots

De Ligt werd eerder in verband gebracht met Barcelona en staat volgens Engelse media nu hoog op het lijstje bij het Manchester United van Erik ten Hag. De beleidsbepalers van Juventus maakten eerder al duidelijk de 22-jarige Oranje-international niet kwijt te willen raken. Sterker, Juventus maakt werk van een contractverlenging.

Er is echter nog zeker geen sprake van witte rook in Turijn. De Ligt vertelt bij de NOS: 'Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of dat ik verder wil kijken. Ik kijk altijd naar wat het beste is voor mezelf qua sportief project. Twee keer op rij een vierde plek is niet goed genoeg, daarin zullen we stappen moeten maken.'

Het wordt een interessante transferperiode voor Juventus. Om weer serieus mee te strijden om de titel, kocht de club in januari goalgetter Dusan Vlahovic voor 81,6 miljoen euro weg bij Fiorentina. Deze zomer lijkt Paul Pogba transfervrij terug te keren naar De Oude Dame. De Fransman moet de grote ster worden op het middenveld.

Achterin lonkt voor De Ligt de kans om nog meer verantwoordelijkheid te nemen nu Giorgio Chiellini (37) de club transfervrij verlaat. Leonardo Bonucci (35) sukkelde dit jaar al met blessures. 'Of ik nu dé man ben achterin? Dat weet ik niet', reageert De Ligt lachend. 'De club heeft het wel zo naar mij uitgesproken. Ik moest de leiding nemen en dat ging goed. Ik denk wel dat dat de volgende stap is.'

Bij het Nederlands elftal kreeg Jurriën Timber vrijdag tegen België de voorkeur boven Matthijs de Ligt en de Ajacied greep zijn kans. Lees in de analyse hieronder meer daarover.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.