Allegri benoemt De Ligt als toekomstige leider tijdens potje Monopoly

Reacties

Matthijs de Ligt is volgens trainer Massimiliano Allegri een van de toekomstige leiders van Juventus. De coach werd aan het einde van het seizoen achter een speciaal Monopoly-bord gezet met Andrea Barzagli als tegenspeler.

Allegri benoemt De Ligt als toekomstige leider tijdens potje Monopoly
© Imago

Bij DAZN hadden ze het idee om Allegri spelenderwijs te onderwerpen aan vragen over het afgelopen seizoen en dus nam de coach samen met oud-speler Barzagli plaats achter een Monopoly-bord. Per worp kreeg Allegri een vraag voorgeschoteld. Bijvoorbeeld over zijn trainerscarrière. 'Ik vind het jammer dat ik nooit Messi op het trainingsveld heb gezien. Ik heb grootheden getraind, zoals Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho, Robinho, Antonio Cassano, Clarence Seedorf, Andrea Pirlo en Gianluigi Buffon…'

© DAZN

Het ging ook over de toekomst van Juventus. Met het vertrek van Giorgio Chiellini valt een gat. 'Voor de toekomst zijn er wat mij betreft twee leiders: De Ligt en Locatelli. Een echte leider is stil, hij moet weinig praten en het team vooropstellen. Het team herkent jou als leider', beschrijft Allegri zijn ideale aanvoerder.

Juventus draaide een teleurstellend seizoen, met een vierde plaats in Italië, de uitschakeling tegen Villarreal in de achtste finale van de Champions League en de nederlagen tegen Internazionale in de finales om de Coppa Italia en Supercoppa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.