Chelsea blijft in spoor van Ajax en laat Lille treurend achter

Het kostte de nodige moeite, maar Chelsea heeft zich verzekerd van zijn eerste zege in de groepsfase van het Champions League-toernooi. De Londenaren knokten zich in de tweede helft naar een verdiende overwinning op bezoek bij Lille.

Lille
Lille
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Twee weken na het pijnlijk verlopen bezoek aan Ajax stapten de Fransen zo weer met verlies van het veld. Daar zag het in de eerste helft nog niet per definitie naar uit. Lille moest veelvuldig achteruitlopen, maar hield zich redelijk staande en kwam het eerste kwartier door. De eerste serieuze kans was daarna voor Mason Mount.

De middenvelder kreeg de bal na een vrije trap op een presenteerblaadje aangeboden van Zeki Çelik, maar gaf allesbehalve richting aan zijn schot. De tweede kans, enkele minuten later, ging wél binnen. Tammy Abraham koos in het centrum uitstekend positie, nam een voorzet van Fikayo Tomori aan en bezorgde zichzelf een fantastisch verjaardagscadeau met de 0-1.

De Fransen wachtten tot de dertigste minuut, voordat Luiz Araújo na een snelle counter doelman Kepa Arrizabalaga onder vuur nam. De Spanjaard keerde de inzet echter met succes. Een minuut later moest hij zich bij een hoekschop alsnog gewonnen geven. Victor Osimhen sprong tussen twee bewakers in precies op tijd op en kopte raak in de rechterhoek (1-1).

Willian beslissend
Chelsea heropende in de tweede helft de jacht op de voorsprong en kwam in de eerste tien minuten al dichtbij: Tomori kopte over uit een hoekschop van Willian. Lille liet zich op zijn beurt ook niet onbetuigd en Benjamin André schoot net naast het doel van Kepa.

De wedstrijd leek te vragen om een afmaker, maar manager Frank Lampard hield aanvallende opties als Michy Batshuayi en Olivier Giroud lang achter de hand. Aan Franse zijde bleef Loïc Rémy - in het verleden nog spelend bij Chelsea - ongebruikt op de bank. Wel kwamen Renato Sanches en Callum Hudson-Odoi erbij.

Een kwartier voor tijd beleefde Willian zijn moment en schonk hij Chelsea verdiend de zege. Reinildo Mandava liet de Braziliaan iets te vrij en zag vervolgens hoe de Chelsea-speler een prachtige pass van Hudson-Odoi met een stuit in het doel schoot (1-2). Die treffer was Lille te machtig: een tweede gelijkmaker bleef uit, waardoor de Fransen als enigen nog puntloos zijn in Groep H. Chelsea blijft met drie punten uit twee duels in de buurt bij koploper Ajax.