Chelsea bezweert crisis, Van Aanholt gouden wissel

Reacties

Met twee fraaie treffers heeft Chelsea eindelijk weer het zoet van een overwinning mogen smaken. Sunderland verdubbelde dankzij Patrick van Aanholt zijn puntentotaal.

Chelsea bezweert crisis, Van Aanholt gouden wissel

Hull City – Chelsea 0-2
Na de reeks van teleurstellende resultaten - slechts één punt uit de laatste drie competitieduels - kon Chelsea zich niet nog een uitglijder veroorloven. Manager Antonio Conte kreeg de opluchtende zege op bezoek bij Hull City. Maar pas na een uur maakten The Blues het verschil.

De bevrijdende openingstreffer was allerminst gespeend van geluk. Diego Costa kreeg de bal in de kluts mee. Op de afronding viel niets af te dingen. Willian schoot met rechts de bal fraai in de bovenhoek. 

Hull City, waar voormalig AZ-middenvelder Markus Henriksen zijn eerste basisplaats kreeg in de Premier League, incasseerde zes minuten later de genadeklap. Diego Costa knalde ook fraai in de rechterbovenhoek nadat de bal voor zijn voeten was gekomen na een geblokt schot van Nemanja Matic. Door de zege houdt Chelsea als nummer zes de aansluiting met de (sub)top.

Sunderland – West Bromwich Albion 1-1
Sunderland is al 25 duels op rij zonder zege in de maanden augustus en september. De eerste dag van de nieuwe maand bleek de gewenste verbetering te brengen. Ook tegen West Bromwich Albion was de eerste zege The Black Cats niet gegeven, maar dankzij Patrick van Aanholt werd het puntentotaal verdubbeld.

De verdediger, die in de 56ste minuut als vervanger van de geblesseerde Jan Kirchhoff binnen de lijnen was gekomen, bracht zeven minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord. De zesvoudig Oranje-international voorkwam dat Nacer Chadli matchwinner werd.

De Belgische aanvaller had andermaal laten zien dat zijn vertrek bij Tottenham Hotspur zijn productie ten goede is gekomen. Inclusief de treffer tegen Sunderland staat hij op drie goals na vier duels voor WBA, waar hij in de laatste dertig duels voor Spurs ook tot dat totaal was gekomen.

Met het gelijkspel is West Bromwich Albion de nummer negen in de Premier League, waar Sunderland met twee punten de hekkensluiter blijft.

West Ham United – Middlesbrough 1-1
West Ham United draait dit seizoen enorm stroef. De nummer zeven van het voorbije seizoen pakte nog maar drie punten uit de eerste zes wedstrijden en ook Middlesbrough bezorgde The Hammers de nodige problemen. De promovendus nam in de 51ste minuut zelfs de leiding. Bij zijn tweede basisplaats in de Premier League bewees de van Ajax overgekomen Viktor Fischer zijn waarde voor Middlesbrough. Uit een corner van de Deen kopte Cristhian Stuani de bal net over de lijn. Doellijntechnologie bood uitkomst.

Toen moest het absolute hoogtepunt van de middag nog komen. Dimitri Payet etaleerde kort na de 0-1 al zijn klasse met een onnavolgbare actie. De Fransman schudde op zo'n 35 meter van het duel Antonio Barragán van zich af, liet Marten de Roon vervolgens zijn evenwicht verliezen met een schijnbeweging, dribbelde vervolgens nog drie Middlesbrough-spelers voorbij en schoot toen tegendraads raak in de korte hoek.

Het moment van Payet bleek slechts een opvlieging van West Ham. De thuisploeg scoorde slechts één keer uit negentien doelpogingen. Door het gelijkspel blijven de Londenaren steken op een achttiende plaats in de Premier League. Middlesbrough staat zestiende.

Watford – AFC Bournemouth 2-2
AFC Bournemouth zal met een ontevreden gevoel over het behaalde punt terugkeren na de wedstrijd tegen Watford. Niet alleen werd tot twee keer toe een voorsprong uit handen gegeven. Troy Deeney poetste de 0-1 van Callum Wilson weg, zoals Isaac Success dat deed met de 1-2 van Joshua King. Maar de bezoekers zagen tot drie keer toe een poging stranden op het aluminium, hetgeen het ongenoegen verklaarde over de schamele oogst van een punt. Zowel Watford als Bournemouth blijft door het gelijkspel in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.