ChatGPT helpt Liverpool-fans een handje met liedje voor Mac Allister

Reacties

Liverpool heeft Alexis Mac Allister gecontracteerd. Ondertussen wordt in de havenstad al gebroed op een liedje voor de aanwinst. Niet door de eigen achterban, maar door ChatGPT.

ChatGPT helpt Liverpool-fans een handje met liedje voor Mac Allister
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De supporters van Liverpool staan bekend om hun chants voor spelers van de club. Daar kan onder anderen Virgil van Dijk over meepraten ('He's our centre-half, he's our number four'). Ook Mac Allister, die wordt overgenomen van Brighton & Hove Albion, mag zich verheugen op een gepersonaliseerde supporterssong.

Opmerkelijk genoeg zitten daar niet de eigen fans achter. ChatGPT, een tool die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI), heeft een nummer voor de Argentijnse middenvelder heeft gecreëerd. Twitter-account @millimediaa plaatste het fragment woensdag op Twitter. De tweet is op het moment van schrijven bijna 2,5 miljoen keer bekeken en iets minder dan drieduizend keer geretweet.

ChatGPT werd gevraagd om een ​​lied te bedenken dat de supporters van Liverpool over Mac Allister zouden kunnen zingen. De melodie is op het nummer 'Ecuador' van Sash, die daar in de jaren negentig een grote hit mee scoorde. Het is nog maar de vraag of we deze versie volgend seizoen op Anfield gaan horen... Of het wat is? Oordeel zelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.