Chaos bij Zulte na wissel aanvoerders De fauw-Hazard

Het is hommeles bij SV Zulte Waregem. De wisseling van de wacht wat betreft het aanvoerdersschap bij de club heeft voor de nodige consternatie gezorgd.

Chaos bij Zulte na wissel aanvoerders De fauw-Hazard

Vanmorgen meldde de tegenstander van PSV in de voorronde van de Champions League dat Davy De fauw (foto) zijn aanvoerdersband heeft afgestaan aan Thorgan Hazard, nota bene een huurling van Chelsea. Waar werd gesteld dat Hazard tot captain was gebombardeerd met het oog op zijn ontwikkeling, ligt er nog veel meer aan ten grondslag.

Tijdens de persconferentie in de aanloop naar het competitieduel was er één opvallende afwezige: trainer Francky Dury. Verdediger Frank D'Haene was er wel en sprak vrijuit. Volgens hem werd de spelersraad, waar hij en De fauw in zetelen, afgelopen dinsdag voorafgaand aan het duel met PSV (2-0 verlies) ingelicht over de beslissing om Hazard aanvoerder te maken.

Volgens D'Haene was De fauw woedend over de beslissing; hij overweegt volgens zijn ploeggenoot een vertrek. Daarnaast zou ook de rest van de spelersraad zich achter De fauw scharen.

Échte leiderOok verdediger Steve Colpaert sprak zich uit. 'Dit is heel onverwacht, niemand heeft het zien aankomen', stelde hij bij Sporza. 'Van mij mag iedereen kapitein zijn, maar de spelers moeten hem aanwijzen. Voor de groep blijft Davy (De fauw, red.) de échte leider. We hebben veel respect voor hem.'

'Voor Hazard is dit ook niet een gemakkelijke situatie. Wrevel is er niet in de groep, maar we zitten er wel mee in de maag. Dit is allemaal boven onze hoofden beslist. Of dat invloed zal hebben op het veld? Dat kun je nu nog niet zeggen. Maar als we verliezen tegen KV Kortijk, zal alles uitvergroot worden.'

Bevestigd is het nog niet, maar het hardnekkige gerucht gaat dat Chelsea een belangrijke schakel is in de beslissing om het aanvoerderschap over te dragen. De Londenaren zouden de eis hebben gesteld om Hazard aanvoerder te maken. Indien men daar niet mee akkoord zou gaan, zou Chelsea de Belg terughalen naar de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen