Chaos bij KV Oostende zorgelijk voor FC Den Bosch

Reacties

In 2021 werd FC Den Bosch overgenomen door de Amerikaanse slokop Pacific Media Group (PMG). Vol enthousiasme werd uitgesproken dat de club op termijn AZ achterna wilde gaan, maar twee jaar later opereert FC Den Bosch nog altijd in de marge van de Keuken Kampioen Divisie. Een blik op de zeven dochterclubs voorspelt weinig goeds.

Chaos bij KV Oostende zorgelijk voor FC Den Bosch
© Pro Shots

PMG grossiert in degradaties en de toestand bij KV Oostende is zorgelijk. De Belgische club, gedegradeerd uit de hoogste klasse, kampt met grote financiële problemen en het is er bestuurlijk een chaos. Vorig jaar werd 5,2 miljoen verloren en dit seizoen stelde Oostende met kunst- en vliegwerk de proflicentie veilig. De Amerikanen lijken drie jaar na de aankoop hun interesse al te hebben verloren.

Dat PMG uitgerekend zijn Belgische club overweegt te verkopen is opvallend, want multiclubeigenaren staan juist in de rij om te investeren in België, omdat spelers zonder EU-paspoort daar dankzij liberale regelgeving goedkoop ontwikkeld kunnen worden. Newcastle United, in handen van Saoedi-Arabië, is geïnteresseerd om Oostende over te nemen als satellietclub.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Meer KV Oostende
Meer over KV Oostende
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.