Champions League-overwintering: PSV hijgt Ajax in de nek

Reacties

PSV heeft zich in Sevilla voor de zesde keer in de clubhistorie verzekerd van overwintering in de Champions League. De achterstand op Ajax is op dat vlak nog maar minimaal.

Champions League-overwintering: PSV hijgt Ajax in de nek
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
PSV
PSV

PSV kwam woensdagavond in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán terug van een 2-0 achterstand. Zo werd op memorabele wijze plaatsing voor de knock-outfase van het miljardenbal afgedwongen. Het team van Peter Bosz maakt deel uit van het elitegezelschap van de zestien beste ploegen van Europa. PSV kwam in het seizoen 2015/16 voor het laatst zo ver in de Champions League.

Dit wordt voor PSV de zesde overwintering in de Champions League. Van de Nederlandse clubs is Ajax nog koploper op dat vlak. De Amsterdammers overwinterden zeven keer. Ajax kwam in het seizoen 2021/22 voor het laatst de poulefase door.

Overwintering in de Champions League blijft bijzonder voor Nederlandse clubs. Geen enkel Nederlands team kwam in meer dan de helft van de deelnames zo ver. Het hoogtepunt voor PSV in de Champions League-historie was het bereiken van de halve finale in het seizoen 2004/05. Daarin werd nipt verloren van AC Milan. In het seizoen 1992/93 overwinterde PSV zonder eerst een poulefase te overleven. Toen begon het toernooi nog met een knock-outfase.

Overwintering in de Champions League

Deelnames Aantal keer overwinterd
Ajax 18 7
PSV 17 6
Feyenoord 6 1
AZ 1 0
SC Heerenveen 1 0
FC Twente 1 0
Willem II 1 0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.