Champions League-ambities Bosz krijgen knauw tegen Klaassen

Werder Bremen heeft de opmars van Bayer Leverkusen in de Bundesliga een halt toegeroepen. Bij een nieuwe overwinning had de ploeg van Peter Bosz het gat met de plekken die rechtgeven op Champions League-voetbal verkleind, maar in plaats daarvan mengen Davy Klaassen en zijn ploeggenoten zich weer in de strijd om Europees voetbal.

Bayer Leverkusen
1 - 3
Werder Bremen

Werder stond na de eerste wedstrijd van Leverkusen onder Bosz nog één plek hoger op de ranglijst, maar sindsdien sloeg de equipe van de Nederlandse coach een gat van zes punten door zes van de zeven Bundesliga-duels te winnen en alleen van toenmalig koploper Borussia Dortmund te verliezen. Zondagmiddag bleken ook de bezoekers uit Bremen een lastige opponent.

Het in 2019 in de Bundesliga nog ongeslagen Werder (W3, G5) liep aan de hand van Max Kruse voor rust al uit naar een 0-2 voorsprong. In de dertiende minuut schoot de dertigjarige captain loepzuiver raak in de verre hoek op aangeven van de voor Duitsland opgeroepen Maximilian Eggestein. In de 37ste minuut legde Kruse de bal na een snelle tegenstoot af op Milot Rashica: 0-2.

De goal van de ex-Vitessenaar kwam extra hard aan bij de thuisploeg, omdat even daarvoor in korte tijd Leon Bailey en Kevin Volland nalieten de gelijkmaker binnen te schieten. En dus moest Leverkusen de achtervolging inzetten. Bosz greep in de rust ook in door Kai Havertz en Paulinho te brengen. Havertz leek al snel de 1-2 te maken, maar maakte hands voordat hij afrondde.

Ook daarna wilde de bal er maar niet in voor Leverkusen, dat de wedstrijd grotendeels domineerde. Zo misten Lars Bender en Julian Baumgartlinger halverwege de tweede helft twee grote kansen. Aan de andere kant was Werder, waar Klaassen 84 minuten lang op het middenveld speelde, dicht bij het derde doelpunt. Zo raakte Nuri Sahin na een uur de lat met een vrije trap.

Een kwartier voor tijd brak Bailey met een prachtige vrije trap dan alsnog de ban voor Leverkusen. In het laatste kwartier leverde het slotoffensief echter niet het gewenste resultaat op. In de extra tijd maakte Werder er zelfs nog 1-3 van via Kruse. In plaats van twee punten in te lopen op nummer vier Borussia Mönchengladbach, ziet de ploeg van Bosz het gat met de topvier daardoor groeien.