Bosz wint na 'Koolhof-momentje' toch nog in sneeuwfestijn

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zondagavond een even spectaculaire als zwaarbevochten zege gepakt. Het superduo Julian Brandt/Kevin Volland bracht de formatie van trainer Peter Bosz in een riante positie, maar de coach zag zijn ploeg op een door de sneeuw bijna onbespeelbaar veld die marge verspelen. Kai Havertz bezorgde de uitploeg tóch nog de zege.

Bosz wint na 'Koolhof-momentje' toch nog in sneeuwfestijn
Hannover 96
Hannover 96
2 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

De sneeuw had flink impact op het spel. Al in de eerste minuten bleek dat het veld er zeer slecht bij lag en razendsnel werd de witte bal ingeruild voor een oranje versie. Tevens moesten de terreinknechten aan de slag om de lijnen sneeuwvrij te maken en legde de arbiter van dienst het duel in de veertigste minuut even stil. Kort erna werd hervat en met een 0-2 stand de rust bereikt.

Koolhof
Genki Haraguchi was de man die in de rust het meest baalde van dat slechte weer. Bij een 0-2 stand leek hij de aansluitingstreffer te produceren. Zijn inzet smoorde evenwel volledig op het besneeuwde veld waardoor Jonathan Tah de bal tot zijn eigen verbazing van de lijn kon halen. Bij de actie gingen de gedachten bij Bosz mogelijk terug naar 1983, toen Jurrie Koolhof tijdens een iconisch moment in Nederland hetzelfde gebeurde. Hij liep juichend weg, maar de modder stond toen een treffer in de weg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor het moment van Haraguchi was Leverkusen de veel betere ploeg geweest. In de twaalfde minuut leidde dat al tot de openingsgoal. Volland tikte een rebound vanaf een meter binnen. Aan zijn beslissende zetje was een fraaie combinatie tussen Leon Bailey en Brandt voorafgegaan.

Diezelfde Brandt was in de 28ste minuut bij de 0-2 wederom de aangever. Zijn steekbal werd op waarde geschat door Volland, die met een gracieuze stift het verschil op het veld tot uiting bracht. De aanvaller is daardoor in de zeven laatste Bundesliga-duels goed voor vijf goals en vijf assists.

Ommekeer
Na rust besloot de arbitrage toch weer verder te gaan. Er volgde een totale ommekeer. Dit keer kon ook het besneeuwde veld de 1-2 niet voorkomen. Voormalig AZ-spits Jonathas knikte in de vijftigste minuut, op aangeven van Haraguchi, fraai raak.

In het vervolg van het tweede bedrijf was niets meer over van het Leverkusen-overwicht en bleek het opportunistische spel van Hannover veel beter geschikt voor dit veld. In de 73ste minuut bleek een van de lange ballen goed voor de 2-2. Mitchell Weiser kopte de bal onder druk in zijn eigen doel.

Wakker geschud door de 2-2 kwam Leverkusen ineens wel weer beter uit de voeten op het veld. Een offensief leidde tot enkele kansen en uit een van die mogelijkheden sloeg Kai Havertz – wederom op aangeven van Brandt – toe. Zodoende kon Bosz, kort nadat de 2-4 van Karim Bellarabi terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel, toch nog met een glimlach van het veld stappen.

Champions League
De formatie van Bosz doet immers uitstekende zaken in de strijd om de Europese plekken. Leverkusen is nu vijfde, een plek die aan het einde van het seizoen deelname aan de Europa League oplevert. Het vizier van de Nederlandse coach is evenwel gericht op een topvierklassering. Dat levert immers een Champions League-ticket op. Het gat met RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach is vier punten. Hannover blijft met slechts veertien punten in flinke degradatiezorgen.

In dit artikel stonden we al stil bij de prima prestaties van Julian Brandt, die vandaag dus liefst drie assists bijschreef.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.