Chambéry en Le Mans verrassend naar laatste acht

Twee clubs uit de Ligue 1 lieten zich verrassen in de achtste finale van het toernooi om de Coupe de France. Chambéry schakelde FC Sochaux uit, terwijl Le Mans won bij AS Nancy.

Chambéry - FC Sochaux 2-1De grootste verrassing in de achtste finale van de Coupe de France kwam op naam van Chambéry, dat uitkomt in de vijfde divisie van Frankrijk. In eigen huis kwam de club in de 21ste minuut op achterstand door een doelpunt van Ideye Brown, maar het liet zich niet van de slag brengen. Fabian Tissot-Rosset en Aïssa Yahia-Bey bezorgden hun club na rust een plaats bij de laatste acht.

Vier keer eerder bereikte een vijfdeklasser de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France. Arras (1949), Rouen (1999), Schiltigheim (2003) en Carquefou (2008) gingen Chambéry voor.

Martigues - Paris Saint-Germain 1-4Paris Saint-Germain liet zich niet verrassen en plaatste zich eenvoudig voor de kwartfinale. Guillaume Hoarau (foto) was de grote man aan de kant van de hoofdstedelingen, de spits scoorde drie keer. Na een kwartier opende hij de score, maar door een benutte strafschop van Stephane Biakolo gingen beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. Mede door nog twee treffers van Hoarau en één van Péguy Luyindula overleefde PSG de achtste finale zonder veel moeite.

AS Nancy - Le Mans 1-2Le Mans wist net als Chambéry voor een stuntje te zorgen. De club uit de Ligue 1 verraste AS Nancy, dat wél op het hoogste niveau uitkomt, op eigen veld. Samba Diakite zette de thuisclub nog wel op voorsprong in de 31ste minuut, maar door treffers van Jonathan Béhé en Fousseyni Cissé bekerde Le Mans door.

Overige uitslagenLille - FC Nantes 1-1 (Lille wint na strafschoppen)Drancy - Olympique Nice 0-1 Foto: VI Images