Chagrijn bij Spurs groeit: stuntploeg Brentford verpest basisdebuut Danjuma

Brentford mag nog altijd dromen van Europees voetbal. De stuntploeg van manager Thomas Frank won zaterdagmiddag op bezoek bij Tottenham Hotspur, waar Arnaut Danjuma tijdens zijn basisdebuut in de Premier League het verschil niet kon maken. Het chagrijn bij Spurs groeit zo nog verder in een seizoen waarin zo weinig lukte.

Tottenham Hotspur
1 - 3
Brentford
Brentford

Danjuma startte tijdens het laatste thuisduel van Spurs verrassend in de basis, nadat hij de afgelopen zeven competitieduels al telkens had mogen invallen. De 26-jarige aanvaller kon het vertrouwen van interim-manager Ryan Mason echter niet terugbetalen in de vorm van zijn eerste doelpunt in Engelse dienst. Vlak voor rust kreeg Danjuma daar een goede kans op, maar hij kopte al vallend naast uit een voorzet van Heung Min-Son.

Op dat moment leek er nog weinig aan de hand voor Spurs. Harry Kane had zijn ploeg in de achtste minuut al op voorsprong gezet met een fraaie vrije trap (zijn 28ste goal van het seizoen) en Brentford mocht zich gelukkig prijzen dat het daarbij bleef. Zo haalde linksback Rico Henry een inzet van Emerson Royal van de lijn na een geweldige aanval van Spurs, dat Brentford-doelman David Raya ook diverse keren aan het werk zette.

Zo leek de tweede thuiszege op rij in de maak, maar na rust tapte Brentford uit een ander vaatje. Met Deens international Mikkel Damsgaard binnen de lijnen draaiden The Bees de wedstrijd in het eerste kwartier na rust volledig om. Na voorbereidend werk van Damsgaard tekende Bryan Mbeumo vijf minuten na rust voor de gelijkmaker en twaalf minuten later vond de Kameroener wederom de verre hoek na een pass van Aaron Hickey.

Met de transfervrij vertrekkende Lucas Moura binnen de lijnen als vervanger van Danjuma probeerde Spurs de vijfde nederlaag in de laatste zeven Premier League-duels nog te voorkomen, maar het was Brentford dat in de slotfase nog een keer toesloeg via Yoane Wissa: 1-3. Sommige fans van Spurs wisten op dat moment genoeg en verlieten het stadion al, nu het toch al zo teleurstellend verlopen seizoen uitgaat als een nachtkaars.

Met negen minuten extra tijd op de klok had Spurs nog wel wat tijd om de fans die bleven zitten reden te geven tot juichen, maar Raya tikte een kopbal van invaller Richarlison tegen de paal en had ook op een tweede inzet van de Braziliaan een antwoord. Brentford hield stand en houdt zo nog zicht op plek zeven, die recht geeft op Europees voetbal. Ook Tottenham maakt nog steeds kans, maar het zou het mislukte seizoen maar deels goedmaken.