Celtic verspeelt thuis dure punten tegen Inverness

In de strijd om de Schotse landstitel is Celtic tegen onverwacht puntenverlies aangelopen. Inverness Caledonian Thistle nam knap een punt mee van Celtic Park (2-2). Vanwege de staking van de Schotste scheidsrechters stond het duel onder leiding van de Luxemburger Alain Hamer.

Daar zag het na 65 minuten overigens niet naar uit. Celtic leidde op dat moment met 2-0. Op aangeven van Patrick McCourt had Sung-Yueng Ki de thuisclub in de 38ste minuut op voorsprong gezet en 25 minuten voor tijd verdubbelde McCourt de voorsprong uit een hoekschop van Jonathan Hayes.

Maar de bezoekers kwamen nog knap terug. Richie Foran maakte in de zeventigste minuut de aansluitingstreffer, waarna Grant Munro het feest zeven minuten voor tijd compleet maakte door van dichtbij de 2-2 binnen te schieten.

Door het gelijkspel heeft Celtic nu 35 punten uit vijftien wedstrijden. Koploper en aartsrivaal Glasgow Rangers kan zondag vijf punten voorsprong nemen. Caley Thistle staat knap vierde in de Schotse competitie. Foto: VI Images