Celtic grijpt elfde landstitel in de laatste twaalf jaar: record Rangers komt in zicht

Reacties

Celtic heeft zich zondag voor de 53ste keer in de clubhistorie gekroond tot landskampioen van Schotland. De koploper maakte geen fout op bezoek bij Heart of Midlothian en krijgt recordkampioen Rangers FC in het vizier.

Celtic grijpt elfde landstitel in de laatste twaalf jaar: record Rangers komt in zicht
© Pro Shots
Heart of Midlothian
Heart of Midlothian
0 - 2
Celtic
Celtic

In het groene deel van Glasgow is het binnenhalen van de landstitel de normaalste zaak ter wereld. Rangers vormt inmiddels weer een geduchte concurrent, maar in Edinburgh vierde Celtic alweer het elfde kampioenschap in de laatste twaalf seizoenen.

Hearts kon de lijstaanvoerder lang partij bieden, maar ging in het laatste kwart alsnog onderuit.Kyogo Furuhashi en Oh Hyun-Gyu namen Celtic in de Schotse hoofdstad bij de hand. De Japanners zorgden voor de doelpunten tegen Hearts, dat vlak voor rust met tien man verder moest. Alex Cochrane moest inrukken met een rode kaart.

Rangers in zicht
Door de 53ste landstitel komt Celtic steeds dichter bij Rangers. De recordkampioen, met 55 titels in de prijzenkast, kwam dit seizoen niet in de buurt van de aartsrivaal. Na de zege op Hearts staat Celtic op 95 punten uit 34 wedstrijden. Rangers verzamelde 80 punten in 33 wedstrijden. The Gers spelen zondag nog tegen Aberdeen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.