Celtic, Cluj en Kopenhagen op rand van groepsfase CL

In de heenwedstrijden van de play-offs om een toegangsbewijs voor de groepsfase van de Champions League deden FC Kopenhagen, Celtic en CFR Cluj goede zaken.

FC Kopenhagen – Lille 1-0FC Kopenhagen versloeg Lille in eigen huis met 1-0. De Fransen konden na vijftien minuten op voorsprong komen, maar Dmitri Payet miste vanaf elf meter. Zeven minuten voor rust was de Braziliaan César Santín wel trefzeker voor Kopenhagen. De Braziliaan kopte een voorzet van Deens international Lars Jacobsen via de binnenkant van de paal achter Lille-goalie Mickaël Landreau.

Helsingborgs IF – Celtic 0-2Celtic nam in Zweden alvast een voorschot op de groepsfase van de Champions League. De Schotse kampioen kwam al na twee minuten op voorsprong. Kris Commons (op de foto met links van hem de Israëliër Beram Kayal) opende de score met een volley op aangeven van Giorgos Samaras. De Griekse aanvaller tekende met een kopbal een kwartier voor tijd zelf voor de 2-0. Ditmaal was Commons de aangever.

FC Basel – CFR Cluj 1-2FC Basel plaatste zich vorig seizoen nog voor de achtste finale van de Champions League ten koste van Manchester United, maar de Zwitsers wacht een lastige klus om de groepsfase van het miljoenenbal nog te bereiken. Aanvoerder Marco Streller zette Basel een minuut voor rust nog wel op voorsprong, maar de Senegalees Modou Sougou bezorgde CFR Cluj na de pauze een belangrijke uitoverwinning door in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer te scoren. Foto: VI Images