Celtic beleeft moeiteloze generale repetitie richting AZ

In aanloop naar het thuisduel met AZ heeft Celtic zonder al te veel moeite afgerekend met Heart of Midlothian. Dankzij een 3-2 overwinning stootte de Schotse topclub door naar de kwartfinale van de League Cup.

Waar de generale repetitie van AZ een dag eerder in het water viel, maakte Celtic geen fout. The Bhoys startten met een sterke basisopstelling en legden dankzij doelpunten van Stephen Welsh en Odsonne Édouard al voor rust het fundament voor de zege (2-0).

In de tweede helft bracht Liam Boyce de spanning terug, maar een paar minuten later herstelde Kyogo Furuhashi herstelde de marge weer (3-1). Daarmee was het verzet van de bezoekers gebroken, al maakte Aaron McEneff de stand in de blessuretijd nog wat draaglijker.

Celtic speelt woensdag eerst thuis tegen AZ en gaat acht dagen later op bezoek in het Afas Stadion. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.