CBV in actie tegen 'toneelspel' op trainersfront bij Twente

De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal bindt de strijd aan met de trainerssituatie bij FC Twente. De CBV heeft de aanklager betaald voetbal verzocht de stand van zaken in Enschede onder de loep te nemen.

CBV in actie tegen 'toneelspel' op trainersfront bij Twente

Michel Jansen is sinds eind vorig seizoen op papier hoofdtrainer van FC Twente, maar in de praktijk vervult Alfred Schreuder, die niet de vereiste diploma's heeft, de trainerstaken bij de Tukkers. Hij coacht het team bijvoorbeeld opzichtig tijdens wedstrijden.

De CBV is ontstemd over dat toneelspel en wil dat de aanklager in kaart brengt of de huidige situatie toegestaan is. Als dat zo is, wil de CBV dat de huidige regelgeving zo wordt aangepast dat de constructie bij Twente alsnog verboden wordt, meldt de NOS.

Directeur Gerard Marsman vindt dat in Enschede een loopje genomen wordt met de gemaakte afspraken. 'Volgens ons staat er expliciet in de regels dat de coaching tijdens een wedstrijd door de hoofdverantwoordelijke wordt gedaan en die taak kan niet gedelegeerd worden. De situatie bij FC Twente zit ons niet lekker. Wij pretenderen een uitstekende opleiding te hebben voor onze coaches. Dan moet je ook zorgen dat die opleiding beschermd wordt', aldus Marsman, die nog deze week een reactie van de aanklager verwacht.

Bekijk hier al onze video's