'Cavani weigert lucratief voorstel om Neymar-gate te beëindigen'

Reacties

De saga rond de strafschoppen bij Paris Saint-Germain komt maar niet ten einde. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi zou Edinson Cavani een miljoen euro hebben geboden om de penalty's voortaan aan Neymar over te laten, maar dat voorstel is door de Uruguayaan resoluut van de tafel geveegd.

'Cavani weigert lucratief voorstel om Neymar-gate te beëindigen'

Dat is althans wat het doorgaans zeer betrouwbare El País naar buiten brengt. Het betekent een bizar volgend hoofdstuk in een soap die een week geleden begon. In het competitieduel met Olympique Lyon op zondag 17 september ging de bal in de tweede helft op de stip. Neymar wilde de strafschop nemen, maar werd tot zijn grote frustratie weggestuurd door Cavani, die weigerde de bal af te staan aan de recordaankoop. De spits was echter dusdanig afgeleid dat hij zijn penalty miste.

De twee hadden het eerder ook al aan de stok bij een vrije trap en dus was er veel voer voor discussie achteraf. Trainer Unai Emery stak de hand in eigen boezem. 'Ik heb mijn spelers misschien te veel vrijheid gegeven. Het moet geen probleem worden', liet de Spanjaard optekenen. Blijkbaar kon de PSG-trainer de situatie niet oplossen, want zondag besloot voorzitter El-Khelaifi zich ermee te bemoeien.

De beelden van het gesteggel tussen Cavani en Neymar

De schatrijke Qatarees benaderde Cavani met het dringende verzoek de strafschoppen af te staan aan Neymar, voor wie immers liefst 222 miljoen euro betaald was. In ruil daarvoor kon de Uruguayaans international een bedrag van een miljoen euro tegemoet zien. Daar wilde Cavani echter niets van weten. 'Hij is niet geïnteresseerd in geld en vindt dat hij na vier seizoenen met ruim 130 goals en als derde aanvoerder een andere status verdient', schrijft El País.

El-Khelaifi zou vervolgens Neymar gevraagd hebben de penalty's te vergeten. Dat bericht werd door de 25-jarige Braziliaan met woede en onbegrip ontvangen. De van Barcelona overgekomen superster beweerde daarna dat hij een voetblessure had, waardoor Emery hem buiten zijn selectie hield voor het competitieduel met Montpellier, waar PSG slecht voor de dag kwam en voor het eerst punten verspeelde (0-0). 

Samenvatting Paris Saint-Germain - Montpellier

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.