Montpellier verrast Neymar-loos Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain heeft de eerste punten laten liggen in het Ligue 1-seizoen. In Montpellier kwam er ook een einde aan een productieve reeks (0-0).

In tegenstelling tot PSG kende Montpellier een haperende start van het seizoen. Maar de Parijse formatie was er allerminst gerust op dat ook de zevende Ligue 1-wedstrijd drie punten ging opleveren. De pijnlijke 3-0 nederlaag van vorig seizoen in Stade de la Mosson speelde ongetwijfeld mee in het achterhoofd bij trainer Unai Emery.

Montpellier kon in de eerste helft niet anders dan tegenhouden. Maar PSG miste ondanks 73% balbezit de brille om de vijfmansdefensie te kraken. Julian Draxler, die bij absentie van de geblesseerde Neymar een basisplaats had, tekende na ruim een kwartier voor het eerste gevaar. Collega-aanvallers Edinson Cavani en Kylian Mbappé konden er niet van profiteren. Maar de Montpellier-defensie bleef relatief makkelijk overeind.

Ook in de tweede helft was de Parijse zoektocht naar de openingstreffer lang vruchteloos. Emery, die zijn ploeg in de eerste zes competitieduels 21 keer zag scoren, bracht onder anderen Lucas Moura en Dani Alves in de hoop de ban te kunnen breken. Maar ook de Brazilianen konden geen bres slaan in de defensie van Montpellier. Doelman Benjamin Lecomte bleek onpasseerbaar. De thuisploeg mocht dan slechts 25% balbezit hebben, het hield wel een punt over aan het bezoek van de Parijse sterrenformatie.

PSG, dat door het doelpuntloze gelijkspel voor het eerst na achttien Ligue 1-duels niet scoorde, blijft ondanks het eerste puntenverlies koploper in Frankrijk. De voorsprong op nummer twee AS Monaco is echter minimaal. Woensdag wacht in de Champions League de confrontatie met Bayern München.