Cavani sloopt Internazionale met hattrick voor Napoli

Napoli heeft Internazionale zondagavond de veertiende nederlaag van het seizoen toegebracht. Edinson Cavani was de grote man in Napels; hij nam een hattrick voor zijn rekening (3-1).

De aanvaller was binnen drie minuten al trefzeker voor de Napolitanen. Een kleine twintig minuten later kreeg Inter een strafschop toegewezen toen Juan Zuniga een overtreding in het strafschopgebied op Ricardo Álvarez beging. De Argentijn verzilverde de penalty zelf: 1-1.

De bezoekers bleven onder druk staan maar mochten keeper Samir Handanovic dankbaar zijn dat Napoli niet op voorsprong kwam. De doelman had enkele fraaie reddingen waarmee hij Inter op de been hield. In de 33ste minuut bleek echter dat Handanovic niet opgewassen was tegen het geweld dat Cavani heet. Vanaf elf meter was de sterspeler van Napoli te sterk: 2-1.

Na rust veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. Napoli bleef dominant en de 3-1 hing in de lucht. In de twaalfde minuut van de tweede helft stelde Cavani de overwinning van zijn elftal veilig door een inzet van dichtbij binnen te tikken: 3-1. Door de drie treffers tegen Inter heeft de spits dit seizoen 26 keer gescoord in de Serie A, waarmee hij afstevent op de topscorerstitel.

Met zeven punten voorsprong op AC Milan lijkt het erop dat Napoli dit seizoen als tweede afsluit. Voor Inter ziet het er minder rooskleurig uit: de Nerazzurri staan op de zevende plek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.