AS Roma steelt punten bij Fiorentina in blessuretijd

AS Roma heeft in blessuretijd de volle buit gepakt. Pablo Daniel Osvaldo (foto) kopte de enige treffer van de avond binnen. Fiorentina had het meest recht op een zege, maar Roma stapte met een 0-1 zege van het veld.

Fiorentina is met AC Milan verwikkeld in de strijd om de derde plek, de plaats die recht geeft om in de voorronde van de Champions League uit te komen. De Florentijnen hebben nu een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld dan de Milanezen, die zondag Torino nog ontvangen. Roma hoopt Europees voetbal te halen. De ploeg staat nu vijfde, maar Udinese, Internazionale en Lazio hijgen in de nek.

Fiorentina, getraind door ex-Roma-spits Vincenzo Montella, bepaalde het ritme van de wedstrijd. Roma kwam er slechts sporadisch uit, de thuisploeg maakte het meest aanspraak op een treffer. Dat de ploegen doelpuntloos de kleedkamer opzochten was op zich verwonderlijk.

De in de eerste helft geblesseerd geraakte Bogdan Lobont keerde na rust niet meer terug. De vervanger van Maarten Stekelenburg stond zijn plaats af aan Mauro Goicoechea, de Uruguayaanse doelman die eerder dit seizoen zijn Nederlandse collega uit de basis verdrong.

Fiorentina voerde na rust de druk op en ging op jacht naar de winst. Alberto Aquilani, David Pizarro en Juan Guillermo Cuadrado kregen in het eerste kwartier van de tweede helft goede kansen. In de slotfase meldde ook Roma zich nog voor het vijandelijke doel, maar Pizarro was het gevaarlijkst met een schot op de paal.

In de blessuretijd sloeg Roma alsnog toe. Pablo Daniel Osvaldo kopte een hoekschop fraai binnen en bezorgde Roma de nauwelijks verdiende drie punten.

Overige uitslag:Chievo - Cagliari 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.