Castaignos wint met Jong Twente Super Cup van Ajax

In navolging van de hoofdmacht van Ajax heeft ook de beloftenploeg de Super Cup verloren. FC Twente was met 2-0 te sterk in het duel waarin de nodige spelers mochten opdraven die bij de ploegen niet zouden misstaan in de basiself.

FC Twente opende in de Grolsch Veste met Tim Breukers, Rasmus Bengtsson, Denny Landzaat, Felipe Gutiérrez en Luc Castaignos in de basis. Laatstgenoemde mocht voor het eerst het Twente-shirt aantrekken en deed evenals Landzaat (die terugkeerde na blessureleed) een helft mee.

Ook aan Amsterdamse zijde stonden enkele gevestigde namen op het wedstrijdformulier. Gregory van der Wiel, Dico Koppers, Thulani Serero, Christian Eriksen, Lorenzo Ebecilio en Miralem Sulejmani mochten aan de aftrap verschijnen.

Na rust kwam Derk Boerrigter, die in de Super Cup van het eerste elftal tegen PSV (2-4 verlies) nog verstek moest laten gaan vanwege opspelende rugklachten, zijn opwachting. Hij loste Sulejmani af. Net als Sulejmani en Boerrigter hopen ook Van der Wiel en Eriksen zo snel mogelijk weer helemaal wedstrijdfit te zijn. De internationals van Oranje en Denemarken kwamen elkaar tegen op het EK en werden maandagavond in de tweede helft na 63 minuten gewisseld.

In die tweede helft stond het al 1-0 dankzij een treffer van Tim Hölscher. In de tweede helft kon ook de van Paris Saint-Germain overgenomen Ilan Boccara de score niet meer veranderen in zijn eerste wedstrijd voor Ajax. In de slotminuten zorgde Quincy Promes met een benutte strafschop (overtreding Joël Veltman op Gutiérrez) voor de eindstand. Zodoende won de beloftenploeg van FC Twente, onder leiding van Patrick Kluivert, de Super Cup. Foto: VI Images