Carrière van Aminata Diallo gered dankzij verrassende wending

Reacties

Aminata Diallo blaast haar voetbalcarrière nieuw leven in. De middenvelder wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van voormalig ploeggenoot Kheira Hamraoui en leek geen toekomst te hebben in de voetballerij, maar gaat nu toch aan de slag bij Levante.

Carrière van Aminata Diallo gered dankzij verrassende wending
© Pro Shots

Diallo zat zonder club sinds haar contract bij Paris Saint-Germain afliep in de zomer van 2022. Ze werd in september voor de tweede keer gearresteerd, maar is tot dusver niet veroordeeld. Het vinden van een nieuwe club beloofde desondanks een moeilijke zaak te worden en er gingen geruchten dat ze haar carrière had beëindigd.

Verrassenderwijs heeft Levante echter aangekondigd in zee te gaan met de zevenvoudig international van Frankrijk. Diallo heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor een extra jaar.

Dat juist Levante bij haar uitkomt is te verklaren door de aanwezigheid van trainer José Luis Sánchez Vera, die in de tweede seizoenshelft van 2020/21 samenwerkte met Diallo. Destijds was Sánchez Vera de trainer van Atlético Madrid, dat de speelster een half seizoen huurde van PSG. Ze speelde geen enkele wedstrijd voor Atlético, maar bewaart toch goede herinneringen aan de samenwerking. 

Levante geldt als een grote club in het Spaanse vrouwenvoetbal. Momenteel staat Levante tussen Barcelona en Real Madrid op de tweede plek in de competitie; de club werd deze eeuw driemaal kampioen en eindigde in de afgelopen drie seizoenen steeds als derde.

Zoals verwacht kon worden, zijn de reacties op de transfer niet mals. Volgers van het account van de vrouwenploeg van Levante reageren overwegend afkeurend op de tweet waarin de komst van Diallo wordt bevestigd. Zelf heeft de Franse zin in haar nieuwe avontuur. 'Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik ben goed bekend met José en zijn manier van werken. Ik vind hem een geweldige trainer, dat zie je ook aan de plek op de ranglijst van de club. Hij heeft me overtuigd om hierheen te komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.