Cardiff City dertigste slachtoffer veelvraat Van Persie

Door zijn doelpunt tegen Cardiff City van dinsdagavond heeft Robin van Persie een bijzondere mijlpaal bereikt. Cardiff is namelijk de dertigste club waartegen de Rotterdammer in de Premier League heeft gescoord.

Van Persie, die tegen Cardiff zijn terugkeer beleefde na een absentie van bijna twee maanden, luisterde zijn rentree al in de zesde minuut op met een doelpunt. Het duel eindigde in 2-0 door een treffer van Ashley Young in de tweede helft.

Vrijwel alle clubs die nu in de Premier League spelen werden al eens slachtoffer van Van Persie. Gerekend over zijn wedstrijden voor Manchester United en Arsenal heeft Van Persie tegen negentien van de huidige twintig Premier League-clubs gescoord. Alleen Hull City incasseerde nog nooit een doelpunt van de dertigjarige aanvaller.

Daar kan op 12 april verandering in komen, want dan speelt Manchester United op Old Trafford tegen The Tigers. Het eerste duel met Hull van 26 december (3-2 zege United) moest Van Persie als gevolg van een kwetsuur laten schieten.

De rentree van Van Persie is geweldig nieuws voor United, want zodra hij scoort, is de zege voor The Red Devils al bijna zeker. United bleef ongeslagen in de laatste 27 competitieduels (22 zeges en vijf remises) waarin de Nederlander trefzeker was.