Capello steunt Akinfeev: 'Een van de besten ter wereld'

Reacties

Hij kreeg na zijn rampzalige optreden tegen Zuid-Korea (1-1) een enorme lading kritiek over zich heen, maar Igor Akinfeev staat vanavond 18.00 uur gewoon bij Rusland in het doel tijdens het duel met België. Bondscoach Fabio Capello geeft hem het vertrouwen.

Capello steunt Akinfeev: 'Een van de besten ter wereld'

Akinfeev was dinsdag direct schuldig aan het Koreaanse doelpunt door zich volledig te verslikken in een schot van Keun-Ho Lee. 'Maar direct nadat hij die fout maakte heb ik al besloten om hem te laten staan', aldus Capello.

'Igor is een geweldige keeper. Hem vervangen is geen optie. Ik durf te stellen dat hij een van de beste doelmannen van de hele wereld is', vervolgt Capello. De beslissing van Capello wordt gesteund vanuit de spelersgroep, aldus aanvoerder Vasiliy Berezutski. 'Hoewel Igor met zijn 28 jaar voor een keeper relatief jong is, heeft hij enorm veel ervaring. Hij weet hoe de voetballerij in elkaar zit en weet dat iedereen weleens een fout maakt.'

Capello verwacht een hels karwei tegen de Belgen. 'Het is lang geleden dat België zo goed was als nu', prijst de Italiaan. 'Het is een elftal waar ik veel respect voor heb. Met Marc Wilmots hebben ze bovendien een uitstekende trainer, want hij heeft er een goed geheel van gesmeed en laat de Belgen verzorgd voetbal spelen.'

Voor Rusland staat vanavond in Rio de Janeiro de druk op de ketel, want na het gelijkspel tegen de Koreanen kan het land zich eigenlijk geen nederlaag veroorloven. België won dinsdag met 2-1 van Algerije en staat er derhalve een stuk beter voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.