Capello: 'De reactie van de spelers was geweldig'

Fabio Capello is blij met de veerkracht van zijn ploeg tijdens het gelijkspel tegen Zuid-Korea (1-1). De bondscoach van Rusland prees Alexander Kerzhakov, die als invaller voor een punt zorgde.

'Het was een goede wedstrijd, maar je kon duidelijk zien dat Zuid-Korea veel enegrie verbruikt had in de eerste helft. Je zag de vermoeidheid na rust', reageerde Capello na de wedstrijd. In de 68ste minuut kwamen de Aziaten echter op voorsprong na een enorme blunder van Igor Akinfeev, die een houdbaar schot van Keun-Ho Lee tot doelpunt promoveerde.

'De manier waarop Zuid-Korea op voorsprong kwam was een enorme tegenvaller. Maar de reactie van de spelers was geweldig', vervolgde Capello. Zes minuten later had Kerzhakov namelijk al gelijkgemaakt, nadat hij drie minuten eerder binnen de lijnen was gekomen. 'Het is een fantastische speler, die altijd zijn kansen krijgt om een doelpunt te maken.'

'Na de 1-1 kregen we nog kansen op de zege, maar helaas bleef het hierbij', besloot de Italiaan, die net als zijn collega Myung-Bo Hong uiteindelijk wel kon leven met de uitslag. 'Ik moet de spelers een pluim geven, ze bleven strijden tot de laatste minuut', liet de bondscoach van Zuid-Korea na de wedstrijd weten.

Voorafgaand aan het duel met Rusland was heel Zuid-Korea nog sceptisch, aangezien vorige week met liefst 4-0 werd verloren van Ghana tijdens een vriendschappelijke interland. 'Die zware nederlaag was niet belangrijk', ging Hong verder. 'Het ging al die tijd al om deze wedstrijd en ik denk dat het prima ging.'

Ook bij Zuid-Korea was het een invaller die scoorde. 'Dat was een bewuste wissel, aangezien de centrale verdedigers van Rusland langzaam waren en ik wist dat de snelheid van Lee voor veel gevaar zou zorgen. Hij heeft het uitstekend gedaan door te scoren. Nu moet de focus snel op Algerije. We moeten snel herstellen, al hebben we aangetoond dat het met de conditie goed zit.'

Komende zondag wordt de tweede speelronde in Groep H afgewerkt. België, dat Algerije met 2-1 versloeg, ontmoet dan Rusland en Algerije is de tegenstander van Zuid-Korea.