Capello richt pijlen op Roma-eigenaren na ontslag Mourinho

Reacties

Fabio Capello heeft geen goed woord over voor de wijze waarop José Mourinho de deur is uitgewerkt bij AS Roma. De oud-topcoach hekelt het gebrek aan normen en waarden bij Amerikaanse clubeigenaren.

Capello richt pijlen op Roma-eigenaren na ontslag Mourinho
© Pro Shots

Capello vergeleek in gesprek met Sky Sports het ontslag van Mourinho met de wijze waarop Paolo Maldini als technisch directeur vertrok bij AC Milan. Beide keren werd door Amerikaanse clubeigenaren volgens hem met onvoldoende respect omgesprongen met grootheden in het voetbal. 'Het lijkt erop dat Amerikanen een aparte manier van handelen hebben, met geen respect voor de mensen die voor ze werken', constateerde Capello.

De 77-jarige Italiaan, die als clubtrainer actief was bij AC Milan, Real Madrid, AS Roma en Juventus, vond het pijnlijk dat Mourinho op de club te horen had gekregen dat hij was ontslagen. The Special One droop vervolgens geëmotioneerd af. Capello: 'Maldini werd ontslagen met een telefoontje en nu gaat het op deze manier met Mourinho, die op Trigoria te horen kreeg dat hij niet langer de leiding had. Er is geen gevoel, er is alleen maar harde zakelijkheid. De eigenaren hebben uiteindelijk de leiding, maar ik geloof dat respect er toedoet en dat je op een andere manier afscheid van elkaar neemt. Niet met een kil statement of via de telefoon.'

Volgens Capello hebben de Roma-eigenaren gehandeld alsof Mourinho niets voorstelde in het Europese voetbal. 'Het getuigt van erg weinig respect voor iemand die veel betekend heeft voor het mondiale voetbal. Die houding vind ik onacceptabel.'

Mourinho hielp AS Roma in het seizoen 2021/22 aan een Europese titel in de vorm van Conference League-winst. De Romeinen staan nu negende en nemen het in februari in de knock-outfase van de Europa League op tegen Feyenoord, dat twee seizoenen geleden verslagen werd in die Europese finale.

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.